1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Renault arbejder på Mercedes-baseret luksusbil
0

Renault arbejder på Mercedes-baseret luksusbil

Renault arbejder på Mercedes-baseret luksusbil
0
0

Renault er gået i gang med udviklingsprocessen for en luksusbil der er baseret på en Mercedes-Benz platform, ifølge direktører hos den franske fabrikant.Projektet skulle efter sigende fortsat være i en tidlig fase, og rentabiliteten af en sådan bil studeres fortsat, ifølge COO Carlos Tavaras.

Carlos Ghosn, direktør, har tidligere udtalt at ’mindst en’ Mercedes-Benz-baseret luksusbil ville ’hjælpe’ Renault.

Renault har allerede et partnerskab med Daimler, Mercedes moderselskab, som forventer at bygge den næste generation af Smart ForFour på samme platform som næste generation af Renault Twingo. Der er også planer om, at bygge en lille ny Infinity på Mercedes-Benz B-Klasse platformen.

Sidste år gjorde den franske regering det klart overfor Renault, at fabrikken skulle fremskynde planerne for produktion af en større bil, efter den franske producent på tidspunktet endnu ikke havde begyndt udviklingen af afløsere til Laguna og Espace. Regeringen ejer nu 15 % af Renault.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Den Mercedes-Benz-baserede bil ville være en tredje model i udvalget af store biler, efter den nye Espace er på markedet, og højest sandsynligt også den nye Laguna. Begge de to overstående biler vil fortsat være forhjulstrukne, mens det forventes at den tredje Mercedes-Benz-baserede bil vil anvende baghjulstræk.