1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Renault skaber bil til 16-årige uden kørekort
0

Renault skaber bil til 16-årige uden kørekort

Renault skaber bil til 16-årige uden kørekort
0
0

Renault forventes at introducere en ny Twizy, begrænset til 45 km/t i Europa i 2013, for at udnytte den nye regel om letvægtskøretøjer, der skal være tilladte at køre af 16-årige uden kørekort. Det bliver dog foreløbigt ikke aktuelt i Danmark.

Andy Heiron, der er ansvarlig for elbilsafdelingen i Renault, sagde at den nye typegodkendelse vill begynde fra 2013. Den vil omfatte ATV-quadbikes med en topfart begrænset til 45 km/t, med en vægt på under 350 kg.

Ifølge Heiron er der fortsat detaljer der skal på plads, og en praktisk og teoretisk test skal gennemføres, i stil med knallertkørekortet som vi kender herhjemmefra.

Det største problem vil umiddelbart være forsikring, da en chauffør under 18 år kan forvente en årlig forsikringspræmie på omkring 35.000 kr, selvom førnævnte præmie vil falde med alderen.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

En Twizy 45 vil koste omkring 55.000 kr. før dansk afgift, men bilen kommer desværre ikke til Danmark.

Renault holder fortsat lav profil omkring de forventede salgstal for nogen af deres elektrisk biler, men Heiron sagde at salget af Nissan Leaf, viser at der i øjeblikket er et fundamentalt problem med salget af elektriske biler.

Selvom Leaf har en markedsandel på 60 % er der kun omkring 1000 biler i Storbritannien.