1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Rolls Royce offentliggører også rekordregnskab
0

Rolls Royce offentliggører også rekordregnskab

Rolls Royce offentliggører også rekordregnskab
0
0

2011 har vist sig at være et yderst godt år, for de store prestige mærker. Og hvad er mere prestigefuldt end Rolls-Royce? I alt 3.538 biler kørte ud af fabrikken i Goodwood, England.

Med en samlet vækst på 31% har 2011 også vist sig at være et meget stærkt år for Rolls-Royce. Ligesom de andre prestigemærker, er salgsfremgangen hovedsageligt drevet af de asiatiske markeder.

Den mindste Rolls-Royce model, Ghost, har samtidig været med til at bringe mærket et prisniveau ned og dermed gøre mærket tilgængeligt for et bredere publikum. I mærkets 107-år lange historie, har det ikke et eneste år solgt flere biler end det gjorde i 2011. Tæt på var det dog, da Rolls-Royce i 1978 solgte 3.347 biler.

Siden 2009 har Rolls-Royce tredoblet sit salg, bl.a. takket være den nye, mindre Ghost-model, der ifølge det britiske mærke selv, appellerer til kvinder samt yngre købere.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Under tysk ejerskab

Mærket er i dag ejet af BMW, der købte mærket og opførte en spritny højteknologisk fabrik i Goodwood, England. Siden da har er fabrikken blevet udvidet i takt med introduktionen af nye modeller, der nu tæller 4 forskellige Phantom modeller og en enkelt Ghost.

Det forventes at den åbne version af Ghost introduceres inden for et par år, hvilket ville være en passende lejlighed til at udvide fabrikken i England igen.

De hurtigst voksende markeder for Rolls-Royce i 2011 var Tyskland samt Rusland, hvor salget mere end fordobledes i 2011. Også de asiatiske markeder var godt med, med en samlet vækst på 47%, i England 30% og i Mellemøsten 23%.

De vigtigste markeder for Rolls-Royce forbliver Kina samt USA, men mærket ønskede ikke at offentliggøre hvor mange biler der blev solgt på de individuelle markeder. Ifølge mærket selv, er Sydamerika det næste mål.