1. Home
  2. Baggrund
  3. Ron Dennis tilbage i direktørstolen hos McLaren
0

Ron Dennis tilbage i direktørstolen hos McLaren

Ron Dennis tilbage i direktørstolen hos McLaren
0
0

Ron Dennis

McLarens bestyrelsesformand Ron Dennis lover ‘forandring’, idet han vender tilbage til hans tidligere rolle som administrerende direktør for McLaren Group.

Den nye adm. direktør deklarerede at McLarens F1-hold vil ‘vinde igen’ samtidig med at han bekendtgjorde hans tilbagevenden til racerholdets administration, hvilket fjerner teamchef Martin Whitmarsh fra rollen.

Rygterne siger at Dennis var uenig i flere af Whitmarsh beslutninger og den 55-årige teamchefs karriere kunne være i fare i den nærmeste fremtid.

“Mine fælles aktionærer har bemyndiget mig til at skrive et spændende nyt kapitel i McLarens historie, begyndende med en klar forbedring af vores performance på og af racerbanen’”, forklarede Dennis under bekendtgørelsen.

“Jeg er spændt på idéen om at vende tilbage til rollen og på at nå vores mål – at vinde uanset hvad vi begiver os ud i”.

Det rygtedes at Dennis havde forsøgt at organisere bestyrelsesmøder for at drøfte direktionen gennem noget tid, men hans ødelagte forhold til bestyrelsen betød at det var svært for at trænge igennem med dette. Med fyringen af Sergio Perez og den efterfølgende offentliggørelse af Kevin Magnussen som hans afløser, viste bestyrelsen handlekraft for at undgå en sæson som 2013.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Sidste år var det værste Formel 1 mesterskab for McLaren siden 1980, da det hverken lykkedes Button eller Perez at sikre sig en podieplads gennem hele sæsonet. Holdets bedste resultat var i det endelige grand prix i Brazilien hvor Jenson Button sikrede sig en fjerdeplads, næsten 40 sekunder bag vindere Sebastian Vettel. McLaren har ikke vundet et mesterskab siden 2008, Ron Dennis’ sidste år som teamchef.

For at skabe forbedringer hos Woking-holdet, rygtedes det at Ron Dennis har drøftet muligheden for at Ross Brawn kunne vende tilbage til Formel 1 hos McLaren, efter at den tidligere Mercedes teamchef tog en seks måneders sabbatperiode tidligere på året.

Dennis spillede en essentiel rolle i udviklingen af det moderne McLaren team og han har lovet at han vil optimere ‘alle aspekter’ af McLaren gruppen.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Holdet 2014-racer, MP4-29 vil blive afsløret for offentligheden d. 24. Januar og før-sæson testene begynder den efterfølgende uge. McLarens 2014-sæson er i grove træk alle skemalagt og det vil derfor tage lidt tid, før Dennis’ indflydelse vil give afkast på racerbanen.