1. Home
  2. Baggrund
  3. Rubberduck: Nu kan du ’swipe’ dig til sommerdæk med få klik på telefonen
0

Rubberduck: Nu kan du ’swipe’ dig til sommerdæk med få klik på telefonen

Rubberduck: Nu kan du ’swipe’ dig til sommerdæk med få klik på telefonen
0
0

En ny tjeneste melder sig på banen: Rubberduck er en mobilapp og sikrer dig nem og hurtig udskift af dine sommer/vinterdæk – på hjemmeadressen!

Vi går en ret interessant periode i møde. Nogle har allerede skiftet til sommerdæk, imens andre stadig kører rundt på vinterdæk og snarrest muligt vil skifte over. Men transport frem og tilbage til mekanikeren hvor dækkene sandsynligvis ligger – og den lange ventetid hertil er begge to elementer, som vi danskere ikke bryder os om. Vi byder derfor tjenesten ”Rubberduck” velkommen, der tilbyder hjulskifte på hjemmeadressen.

Tirsdag den 5. april blev tjenesten lanceret, og livet som bilist er nu langt nemmere og mere sikkert. Det sker i form af en app, der nu kan hentes gratis i App Store til iOS, imens en Android-version forventes på markedet snarrest muligt. Således kan man ved hjælp af mobilens GPS gøre det muligt at bestille en mekaniker hjem til sin hjemmeadresse. Bag idéen og den nye tjeneste står medstifter af e-bogstjenesten Mofibo, Morten Meisner, samt bureaudirektør, Anders Pajor: en tjeneste der altså tilbyder afhentning, montering og opbevaring af sommer- og vinterdæk.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

”Vi ønsker at være danskernes foretrukne mekaniker i lommeformat, der let og enkelt håndterer serviceringen af deres bil, så de kan bruge tiden på at køre i den frem for at vedligeholde den” lyder det fra Anders Pajor, en af skaberne bag tjenesten der starter op i Københavnsområdet. Senere ekspanderes der også til de større byer, og ambitionerne grænser op mod at nå til udlandet i fremtiden ligeså.

Og priserne er ganske fornuftige. Tjenesten vil være tilgængelig syv dage om ugen, og priserne vil være som følgende: et hjulskift klares til 599 kr. alt imens opbevaring af hjul koster 399 kr. Afhentning af hjul kommer i en pris af 99 kr.

Men ikke blot er det et godt initiativ for forbrugerne, der har en travl hverdag: 500.000 bilister kører nemlig på nedslidte dæk, og Rubberduck-tjenesten har derfor også til formål at sikre større færdselssikkerhed på vejene. Undersøgelser foretaget af dækkæden Euromaster viser nemlig, at omkring 20% af de danske bilister kører rundt på så nedslidte dæk, at de udgør en sikkerhedsrisiko. Godt og vel en femtedel af danskerne kører med decideret ulovlige dæk.

Læs også:  Bilsalg i Danmark stiger stadigvæk

Dokumentationskonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, Jesper Hemmingsen, hævder således, at ”Det er få ulykker, der skyldes tekniske fejl på selve bilen som fx et hjul, der falder af. Når det sker, er det som regel på dækkene, den er gal med” og fortsætter, at ”Der er en sikkerhedsrisiko i at køre på vinterdæk om sommeren, da de har en længere bremselængde på våd eller tør vej. Samtidig er der et økonomisk aspekt i det, da vinterdæk kører kortere på literen og slides hurtigere”.

Rubberduck-stifterne håber derved, at den nye tjeneste kan få flere danskere til at skifte deres hjul.

tags: