1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Se det nye Lamborghini SUV-koncept – Video
0

Se det nye Lamborghini SUV-koncept – Video

Se det nye Lamborghini SUV-koncept – Video
0
0

Ved Beijing Motor Show er Lamborghini klar med deres ekstreme SUV-koncept navngivet Urus.

Vi kunne for bare fem dage siden vise lækkede billeder, men nu har Lamborghini selv udsendt billeder og information.
Motoren yder 600 hk og der er samtidig arbejdet på en vægtreduktion, som skal gøre Lamborghini Urus både dynamisk og brændstoføkonomisk i forhold til konkurrenterne. Faktisk hævder Lamborghini at Urus vil sætte nye standarder i sin klasse på dynamik og køreegenskaber.

Motoren ved vi endnu ikke noget om, men det bliver med høj sandsynlighed en V10’er eller den nye Audi V8 turbomotor. – Platformen Lamborghini Urus er bygget på er den samme som Bentley EXP 9 F og de næste generationer af VW Touareg, Porsche Cayenne og Audi Q7.

Konceptet har fire siddepladser samt et bagagerum de selv kalder for ”anvendeligt”. Længden er 499 cm, højden 166 cm og bredden på 199 cm. Den er dermed cirka 120mm længere, 16mm bredere og 30mm lavere end BMW X6.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

Ekstrem off-road bliver nok ikke Urus specialitet, men den er udstyret med variabel frihøjde og et permanent firehjulstræk.

Direktør for Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann udtaler:

”Urus er et meget konkret bud på fremtiden for Lamborghini – som en tredje modelrække og det perfekte supplement til vores supersportsvogne,”

”En SUV repræsenterer frihed og følelser. SUV-segmentet er et af de mest succesfulde markeder på verdensplan. Urus er den mest ekstreme fortolkning af SUV-idéen: Det er Lamborghinien blandt SUV’erne.”

Lidt om Urus designet

Der er ingen konkurrenter som har et lignende design, men man kan sagtens genkende det rene og minimalistiske i udtrykket fra andre Lamborghini-modeller.
Det er specielt fronten som minder om de andre nuværende Lamborghini sportsvogne, hvilket sker med de skarpe former, store luftindtag i begge sider, den unikke Y-form, forlygterne og den aerodynamiske tilskæring.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Forlygterne er dog mere horisontale, og udstyret med LED-teknologi bestående af to elementer med hver tre stærke dioder.

Fælgene er 24’’ i støbt aluminium i en mat finish.

Automobili Lamborghini forventer en årlig produktion af Urus på 3.000 stk., og der er endnu ingen offentliggjort pris.