1. Home
  2. Bilnyheder
  3. SEAT Leon Cupra springer ring-rekord
0

SEAT Leon Cupra springer ring-rekord

SEAT Leon Cupra springer ring-rekord
0
0

SEATs hurtigste bil nogensinde, den nye Leon Cupra, har taget verdensrekorden for den hurtigste forhjulstrækker rundt om Nürburgring.

Omgangstiderne på den tyske Nürburgring fortsætter nedaf med SEAT’s annoncering af at den nye 280-hestes Leon Cupra har sprængt rekorden for den hurtigste forhjulstrækker rundt om banen. Med en tid på 7 minutter og 58.4 sekunder er Leon Cupra næsten hele 10 sekunder hurtigere end den Renault Megane RS Trophy der tidligere havde rekorden.

Bag rattet var SEAT’s racerkører Jordi Gene, der holdt en gennemsnitshastighed på 154 km/t rundt om banen og ramte en topfart på 240 km/t på langsiden af den næsten 20 kilometer lange racerbane

Omgangstiden på under 8 minutter betyder at Cupra’en satte en hurtigere tid end nogen ellers hurtige biler som Aston Martin DBS, Porsche Cayman S, Audi R8 V8 og RS4.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Den nye Leon Cupra er den mest kraftfulde produktionsmodel som spanierne nogensinde har produceret. Under motorhjelmen finder man en 280-hestes 2.0-liters firecylindret TSI motor der kan klare 0-100 km/t på 5.7 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

De orange sidespejle og fælge vil være tilgængelig som en pakkeløsning senere på året. Købere kan vælge imellem orange, sort og hvide farvepakker.

Cupra’ens rekord som den hurtigste forhjulstrækker rundt om Nürburgring er allerede truet, i det Honda har svoret at de vil slå selvamme rekord med deres nye Civic Type R, der skulle have over 300 hestekræfter og 400Nm. Den nye Type R vil dog ikke være på gaden før 2015, så det bliver et nervepirrende år for spanierne.