1. Home
  2. Baggrund
  3. Skift selskab og spar penge på din bilforsikring
0

Skift selskab og spar penge på din bilforsikring

Skift selskab og spar penge på din bilforsikring
0
0

Du skal skifte forsikringsselskab. Lige nu. I hvert fald hvis du er interesseret i at spare penge. Det viser helt nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Ifølge undersøgelsen, som er lavet af Megafon, får mere end 90 procent af dem, der flytter deres bilforsikring til et nyt selskab, en bedre pris eller ydelse ud af det.

5000 danskere har medvirket i undersøgelsen, hvor i alt 97 pct. af respondenterne, der inden for de seneste to år har skiftet forsikringsselskab, har oplevet lavere priser eller bedre service efter skiftet.

Men samtidig viser tallene, at kun omkring hver femte af os gør det, og det til trods for at det sjældent er hverken besværligt eller tidskrævende. De aktive forbrugere, som har sørget for at skifte forsikringsselskab, svarer i undersøgelsen, at det tog dem mindre end to timer at skifte selskab. Så med tanke på at der ofte er flere tusinde kroner at spare, så kan det lyde mærkeligt, at vi danskere generelt er ret dårlige til at få skiftet selskab.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Man kan selvfølgelig også forsøge at forhandle med sit nuværende selskab. Men undersøgelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indikerer, at forsikringsselskaberne udmærket er klar over, at vi er alt for loyale, og derfor oplever færre af undersøgelsens deltagere, at det giver pote at forhandle med ens nuværende selskab. Så hvis du vil være sikker på at spare penge, skal du altså droppe loyaliteten og få kontaktet nogle forsikringsselskaber.

Der findes flere muligheder for at sammenligne priser på din bilforsikring på nettet. På FindForsikring.dk kan du gratis bestille tre tilbud, mens du på Comparo.dk får en liste med over 30 tilbud på din bilforsikring – også her er det ganske gratis.