1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Sommerbilen er klar: Audi R8 Spyder V10
0

Sommerbilen er klar: Audi R8 Spyder V10

Sommerbilen er klar: Audi R8 Spyder V10
0
0

Hvis du har et stort bilhjerte og pengepungen i orden, så er sommerbilen nu klar til bestilling.

Efter præsentationen af Audi R8 Spyder V10 ved New York International Auto Show tilbage i marts kan den nu bestilles i Danmark.

Audi-R8-Spyder-V10494_medium

Med sine 540 hk og 540 Nm fra den 5.2 liters FSI-motor uden trykladning er der lagt op til en hæsblæsende acceleration fra 0-100 km/t på blot 3,6 sekunder. Tophastigheden er også særdeles imponerende: 318 km/t! Således er R8 Spyder ikke overraskende både hurtigere og mere potent end den gamle model. Lyden vil selvfølgelig også være fantastisk, da V10-bulder fra en sportsvogn aldrig lyder tamt.

Audi-R8-Spyder-V10501_medium

Den nye R8 Spyder bruger desuden en nyudviklet Audi Space Frame, som hjælper med de forbedrede præstationer. Det omfatter bl.a. en kombination af forbundne komponenter fremstillet af aluminium og strukturelt integreret kulfiberforstærket kunststof. Torsionsstivheden er blevet forbedret med 50 procent i forhold til forgængermodellen. Faktisk er den køreklar vægt så lav som 1.720 kilo. Egenvægten er 1.612 kilo.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

Audi-R8-Spyder-V10500_medium

Foruden den lavere vægt hjælper på hurtigere præstationer, så er det også til gavn for brændstofforbruget, der er blevet reduceret med 10 %.

Gearkassen er den syvtrins S tronic, som overfører kræfterne til den nyudviklede quattro-drivlinje. Desuden fordeler den elektrohydrauliske multipladekobling fordeler trækkraften fuldt variabelt afhængigt af kørselssituationen – op til 100 % af den kan endda ledes til enten for- eller bagakslen i ekstreme situationer.

Audi-R8-Spyder-V10499_medium

Køredynamiksystemet betjenes vha. de nogle knapper på rattet, når der er valgt multifunktion plus. Som ekstraudstyr kan man få yderligere to knapper til en performance-indstillingen og en til regulering af udstødningsspjældene.

Faktisk er det muligt at holde koncentrationen helt omkring vejbanen, da Audi Virtual Cockpit giver det fulde overblik på den 12,3” skærm, som byder på detaljeret 3D-grafik.
Audi R8 Spyder V10 bliver næsten bygget komplet ved håndkraft på fabrikken i ”Audi Böllinger Höfe”. Faktisk er fabrikken konstrueret netop til dette formål.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

De første salg er allerede sket, men med et prisskilt på 3.452.000 kr. kræver det en stor pengepung.

tags: