1. Home
  2. Artikler
  3. Sov i din bil – Alt du bør vide

Sov i din bil – Alt du bør vide

Sov i din bil – Alt du bør vide
0
0

Hvad end du ønsker at spare penge under en rejse, har et par timer der skal slås ihjel eller befinder dig af anden grund i en situation hvor det kan være nødvendigt at sove i bilen, så kan det være rart at have helt styr på hvad du bør have med, gøre og ikke gøre. Der er intet ulovligt i at overnatte i sin bil, dog findes der smartere måder end andre på at gøre det, så hvis du ved, at du vil komme til at tilbringe natten i din bil, så kan det være en god idé at besidde de mest nødvendige ting. Derudover er der selvfølgelig nogle forholdsregler osv. der skal tages højde for, men læser du med her, vil du nemt og hurtigt få et overblik over hvad du bør vide, når du skal sove i din bil.

Spar hotelopholdet

Dét at skulle sove i sin bil kan have mange begrundelser, men den primære grund er typisk, at man gerne ønsker at spare hotelopholdet. Dette er der flere familier der vælger at gøre under bilferier, hvis man kører længere strækninger uden mulighed for at skifte chauffør undervejs, samtidig med at man ønsker at spare hotelopholdet. Dette kan der være mange fordele i økonomisk, hvis man kan se bort fra en mindre bekvem nattesøvn, idet du både vil spare penge på opholdet, samt kilometer og brændstof på at skulle køre fra motorvejen og frem til hotellet, idet man oftest skal køre et stykke vej fra man er drejet af motorvejen, før man er nået frem til hotellets lokalitet. I vil derfor kunne få mere gavn af jeres penge på ferien, frem for på udrejse og hjemtur, hvis alle parter kan gå på kompromis med kvaliteten af jeres nattesøvn, som altid ville være bedre i en skøn seng på hotellet. Det er derfor selvfølgelig vigtigt, at alle parter er enige om denne løsning, for hvis blot man er forberedt og medbringer det mest væsentlig udstyr, så kan man faktisk ganske fint komme igennem en nat i bilen.

Læs også:  Audi RS 6 Avant GT – Ultimativ luksus og ydeevne
sov i bilen
Må man sove i bilen?

Tænk praktisk

Hvis det er planen, at der skal overnattes i bilen, så kan man sagtens tage sig sine forbehold. Vær derfor garderet mod kulden, til trods for at i måske befinder jer i Sydfrankrig midt om sommeren, så medbring enten soveposer eller tæpper, så man stadig har mulighed for lidt til dækkelse om natten, idet man selvfølgelig ikke holder i en bil der er i tomgang. Derudover kan det også være en god idé, at prøve pladsmulighederne af inden første nat i bilen, da det godt kan være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed rent pladsmæssigt. Se derfor hvor langt sæderne kan lægges ned, hvorvidt det er muligt at danne et fladt plan ved at lægge bagsæderne ned, hvor mange der potentielt set er plads til osv. aftal derfor også gerne, hvem der ligger hvor, da det ellers bliver bøvlet at skulle slås om pladsen efterfølgende. Udover tæpper, soveposer, puder samt andre ting der kan gøre oplevelsen en anelse mere behagelig, så kan det eksempelvis også være en god idé at medbringe en lommelygter og toiletpapir. Hvis ikke man vælger at parkere på en rasteplads hvor der er toiletfaciliteter, så kan det altså være rart at være forberedt, hvis der er en der pludselig skal ud og natten i bælragende mørke. Det kan også være en god idé at have myggenet med i bilen, hvis det skulle gå hen og blive så varmt, at det ville være nødvendigt med åbne vinduer. På den måde vil du stadig kunne nyde den friske luft, uden at skulle bekymre dig om insekter eller lignende. Derudover bør du også altid undersøge på forhånd, om der er nogen lovgivning for henstilling af biler i det pågældende land – typisk er det tilladt at sove på rastepladser, hvor de fleste lastbilchauffører også holder ind for at overholde deres hviletid, men tjek altid inden da.