1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Spiri vil udrydde bilejerne – Med den der?
0

Spiri vil udrydde bilejerne – Med den der?

Spiri vil udrydde bilejerne – Med den der?
0
0

Delebilsservicen Spiri løfter nu sløret for den første prototype af deres elektriske superbil, designet til bykørsel. 

 

Tirsdag løftede den danske virksomhed den første prototype af køretøjet, der skal få danskerne – og resten af verden – til at tage delebilordningerne 100 % seriøst.

Den er designet til Spiri’s on-demand carpooling service og er en del af virksomhedens mission om at udrydde bilejerskab og give alle muligheden for i stedet at bruge on-demand transport.

Ingeniør-teamet bag Spiri har tidligere arbejdet med superbiler såsom Aston Martin DB9, Teslas Model S og den elektriske hyperbil, Rimac.

Spiri’s CEO og tidligere Aston Martin-ingeniør, Stefan Holm Nielsen siger i en pressemeddelelse., at:

“Vi har simpelthen fjernet alle de komponenter, der findes i en traditionel bil, men som ikke giver brugerens daglige pendling nogen værdi. Køretøjet har ingen indvendige paneler, det er ikke malet, og den indeholder kun en fjerdedel af de komponenter, der findes i en traditionel bil. Derudover er bilens karrosseri bygget af kulfiber. På den måde har vi kunne reducere køretøjet vægt og pris samtidig med, at vi har kunne højne sikkerhed og batterilevetid.”  

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

spiri_prototype_front

Et køretøj der altid er online
Spirier altid er tilkoblet skyen, og det giver brugerne en række fordele: Alle passagerer registreres og godkendes af Spiri for at sikre en tryg og sikker service og køretøjerne bliver overvåget 24/7.

Fører og passagerer bliver matchet via avancerede algoritmer, der sikrer, den kortest mulige omvej for at samle passagererne op.

Spiri’s delebilsservice lanceres i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien i 2017, men åbner allerede nu op for, at kommende brugere kan skrive sig op til at køre Spiri gratis, når konceptet lanceres. Registreringen foregår på www.spiri.io           

—-

Om Spiri                    
Spiri er grundlagt i 2015 i København og er en revolutionerende delebils¬service til persontransport i byerne. Virksomheden har udviklet sit eget software¬system til køretøjer og en letvægts elbil bygget specifikt til delebils¬service. Spiri samarbejder med den prisvindende danske teknologivirksomhed, Drivr, om teknologien til turfordeling og samkørsel. Teamet bag Spiri er et hold med bred erfaring fra bilindustrien og teknologivirksomheder som Tesla, Aston Martin, Ferrari, BMW, Mitsubishi, Nissan, Rimac, DriveNow, Bosch, Nokia og Siemens.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

 

tags: