1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Subaru gør XV 70.000 kr. billigere!
0

Subaru gør XV 70.000 kr. billigere!

Subaru gør XV 70.000 kr. billigere!
0
0

Det går den rigtige vej for japanske Subaru, som efter en række magre år med tsunami, Fukushima-katastrofen og stigende Yen-priser har haft det svært.

Subaru har ikke haft det let, men nu går det den rigtige vej, og det går stærkt! Allerede nu står det klart, at Subaru sætter salgsrekord i år med samlet set 800.000 modeller! Heraf er 8.00 solgt i Norden, og det er ligeledes en ”personlig rekord”.

De samlede salgstal er en stigning på otte procent, og det betyder fabrikken i Japan kører i højeste gear for at følge med.

At det går godt betyder ligeledes, at den danske importør har kunne reducere prisen på Subaru XV med 70.000 kroner! Dermed er startprisen 299.900 kr., hvor læderrat og –gearknop, ratbetjent fartpilot og lygtevaskere føjes til standardudstyret!
Motoren i indstigningsmodellen er den 1.6 liters benzin boksermotor med 114 hestekræfter og en blandet brændstoføkonomi på 15,9 km/l med Lineartronic CVT-gearkassen.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Derfor er Subaru sårbare

Subaru bygger alle sine biler til Europa i Japan, hvilket gør dem sårbare overfor alt fra valutakurser og naturens mere voldsomme i disse egne.

Salgsdirektør i Subaru Nordic, Niels Thaning, udtaler:

”Vi er selvfølgelig glade for, at forholdene i Japan har stabiliseret sig, siger Salgsdirektør i Subaru Nordic, Niels Thaning.”

”Når vi kan nedsætte prisen på en ny bil så markant, giver det os mulighed for at nå ud til et bredere publikum,…”

I USA er Subaru det hurtigst voksende bilmærke, og i Danmark bliver den meget høje registreringsafgift lagt til grunde for, hvorfor det tidligere har knebet med salgstallene, men det skal laves om nu.

tags: