1. Home
  2. Baggrund
  3. Suveræne Kevin Magnussen med historisk debut
0

Suveræne Kevin Magnussen med historisk debut

Suveræne Kevin Magnussen med historisk debut
0
0

Danske 21-årige Kevin Magnussen sikrede sig en historisk og sensationel Formel 1-debut på podiet af Australiens Grand Prix i Melbourne.

UPDATE: Efter officiel afgørelse fra Formula One Mangement er Daniel Ricciardo blevet diskvalificeret for at køre med for høj brændstofsflow gennem løbet – Kevin Magnussen henter altså en vaskeægte officiel andenplads i hans Formel 1-debut.

Efter en turbulent start med uheld på første omgang, fik Magnussen kæmpet sig op fra sin startposition 4 til en 3. plads, med en vanvittig flot overhaling på ydersiden af verdensmesteren Lewis Hamilton. En 3. plads, som han holdt gennem hele sæsonens første Formel 1-løb i Melbourne.

Kevin Magnussen kæmpede for sin 3. plads over mere end 50 omgange og svarede på flere trusler fra Nico Hulkenberg og den garvede holdkammerat Jenson Button.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

På de sidste omgange forsøgte Magnussen ihærdigt at komme forbi den lokale helt Daniel Ricciardo i hans Red Bull, mens det til trods for ihærdige forsøge ikke lykkedes på de endelige omgange.

Podiepladsen, der er exceptionel for en Formel 1 debut er ikke bare imponerende i sig selv, men også den første gang en dansker nogensinde har stået på podiet i Formel 1. Den sidste nybegynder der gjorde noget lignende var Lewis Hamilton i 2007 der netop kvalificerede sig som 4. og sluttede på podiet som 3. plads. Lewis Hamilton tog sit første verdensmesterskab året efter – en skæbne, som mange spår Kevin Magnussen.

Vinderen på dagen blev tyske Nico Rosberg med sin anden Grand Prix sejer, skarpt efterfulgt af den Australieren og Red Bull-debutanten Daniel Ricciardo.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Næste løb finder sted d. 30 marts i Malaysia.