0

Suveræne Kevin Magnussen med historisk debut

0
0

Danske 21-årige Kevin Magnussen sikrede sig en historisk og sensationel Formel 1-debut på podiet af Australiens Grand Prix i Melbourne.

UPDATE: Efter officiel afgørelse fra Formula One Mangement er Daniel Ricciardo blevet diskvalificeret for at køre med for høj brændstofsflow gennem løbet – Kevin Magnussen henter altså en vaskeægte officiel andenplads i hans Formel 1-debut.

Efter en turbulent start med uheld på første omgang, fik Magnussen kæmpet sig op fra sin startposition 4 til en 3. plads, med en vanvittig flot overhaling på ydersiden af verdensmesteren Lewis Hamilton. En 3. plads, som han holdt gennem hele sæsonens første Formel 1-løb i Melbourne.

Kevin Magnussen kæmpede for sin 3. plads over mere end 50 omgange og svarede på flere trusler fra Nico Hulkenberg og den garvede holdkammerat Jenson Button.

På de sidste omgange forsøgte Magnussen ihærdigt at komme forbi den lokale helt Daniel Ricciardo i hans Red Bull, mens det til trods for ihærdige forsøge ikke lykkedes på de endelige omgange.

Podiepladsen, der er exceptionel for en Formel 1 debut er ikke bare imponerende i sig selv, men også den første gang en dansker nogensinde har stået på podiet i Formel 1. Den sidste nybegynder der gjorde noget lignende var Lewis Hamilton i 2007 der netop kvalificerede sig som 4. og sluttede på podiet som 3. plads. Lewis Hamilton tog sit første verdensmesterskab året efter – en skæbne, som mange spår Kevin Magnussen.

Vinderen på dagen blev tyske Nico Rosberg med sin anden Grand Prix sejer, skarpt efterfulgt af den Australieren og Red Bull-debutanten Daniel Ricciardo.

Næste løb finder sted d. 30 marts i Malaysia.