1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tesla viser en produktionsklar Model X
0

Tesla viser en produktionsklar Model X

Tesla viser en produktionsklar Model X
0
0

 

Tesla har afsløret en opdateret udgave af deres Model X SUV og har bekræftet en 3-serie rival i 2016.

En næsten produktionsklar udgave af Teslas tredje model, Model X er blevet afsløret ved Detroit Motor Show.

X er baseret på samme platform som Model S sedan og den vil gå i produktion på Tesla-fabrikken i Fremont, Californien, USA i 2014.

Ved at monteret den falde batteripakke under gulvet har Tesla formået at maksimere interiørpladsen, således at der er blevet plads til syv voksne mennesker over tre sæderækker. Men kendetegnet for Model X vil være dens innovative døre, der åbner opad og folder, således at den store bil kan parkeres i trange rum.

0-100 km/t på under fem sekunder

Dørene tillader også at en voksen kan stå på anden sæderække og fastspænde en barn og denne sæderække kan også rykkes frem, for at maksimere plads i bagagerummet. Bilens glatte udtryk med en nærmest coupé-lignende taglinje ser fantastisk ud som i Model S, mens man i kabinen kan glæde sig over den samme 17-tommers trykfølsomme skærm.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

X er tilgængelig med et 60 eller 85kWh batteri hvilket udmønter sig i en lignende rækkevidde som i Model S – omkring 480 kilometer på en enkelt ladning, hvilket Tesla siger kan ske mens man fornøjer sig med en accelerationstid til 100 km/t på under fem sekunder. Firehjulstræk vil være muligt som ekstraudstyr.

3-serie rival på vej

Priserne for Model X vil være sammenlignelige med en tilsvarende model S, så man kan forvente at betale mellem 400.000-500.000 kr. når modellen kommer på markedet næste år. Ifølge en kilde i Tesla går salget af Model S strålende og Tesla har allerede solgt 13,000 enheder ud af de 20,000 de forventer at sælge i 2013.

Tesla har endvidere bekræftet at en rival til BMW 3-serie vil være på markedet i 2016, med priser der starter fra 180.000 kr.