1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Toyota Verso 1.6 D-4D
0

Test: Toyota Verso 1.6 D-4D

Test: Toyota Verso 1.6 D-4D
0
0

Toyota Verso er et oplagt bud, når familien skal have skiftet den gamle familieslæde ud. Et vellykket design, praktiske egenskaber og et ambitiøst brændstofforbrug er nøgleordene.Vi giver dig her 5 gode grunde til, at Toyota Verso 1.6 diesel skal være din næste familiebil:

1. Den har en fremragende motor
Den lille dieselmotor på 1.6 liter leverer en god kombination af fornuftig trækkraft og lavt forbrug. Motoren, som rent faktisk er lavet af BMW, kan teoretisk set klare 22,2 kilometer på en enkelt liter diesel. Den er relativt støjsvag, og selvom det ikke ligefrem er en hidsig motor, så er de 112 hk som regel tilstrækkeligt til daglig brug i dansk terræn.

2. God plads
Med kun to personer i bilen er der plads til imponerende 1696 liter bagage i Verso’en. Med alle sæder foldet op, kan der på lovlig vis stoppes fem unger ind bagi, hvor der på anden sæderække er mere benplads end i et RyanAir-fly. Desværre kniber det med loftshøjden. Du kan i hvert fald ikke være bekendt at proppe din teenageknægt ind på bagsædet, hvis han er rundet de 180 cm. Tredje sæderække er rar at have, når de små skal køres til fodboldkamp, men til daglig brug er det ikke meget bevendt, da pladsen naturligt er meget begrænset og adgangen dertil er let kringlet.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Toyota Verso interiør

3. God kvalitet
Hvis pålidelighed står øverst på ønskesedlen, går du sjældent galt i byen med en Verso. Eller en Toyota i det hele taget for den sags skyld. Motorer og gearkasser er næsten uopslidelige, så længe bilen får service regelmæssigt. Hjulophæng, styretøj og bremser er også gennemprøvede. Interiøret i de første Verso-varianter var kendt for ringe finish med synlige støbekanter og dårlige samlinger, men de nyere årgange er i bedre kvalitet.

4. Fornuftig økonomi
Bilens pris i sig selv er særdeles konkurrencedygtig. Med en startpris på 262.990 og attraktiv finansiering, er Verso ikke en bil, der smadrer budgettet. Den årlige ejerafgift ligger – takket være det fornuftige brændstofforbrug – ligeledes i den lave ende, og på grund af modellens høje kvalitet er både værkstedsregninger og afskrivning i den billige ende.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

5. Vellykket design
Det er tilsyneladende svært at designe en smuk familiebil, som kan transportere syv personer. Historien viser i hvert fald, at det er de færreste MPV’ere, der har været kandidater til at vinde en designpris. Men selvom Verso absolut ikke er blandt de kønneste i modelprogrammet fra verdens største bilproducent, så er den rummelige familiebil ikke desto mindre en af de mest vellykkede modeller i sin klasse. Sammenlignet med Volkswagen Touran, Mazda 5 og Ford Grand C-Max gør den det godt.

Men hvorfor skal du så ikke have den alligevel?
Hvis man er et rationelt tænkende væsen, kan du roligt vælge en Verso. Der er ikke mange argumenter imod.

Men hvis du eksempelvis er enlig far og leder efter kvindeligt bekendtskab, skal du holde dig langt væk fra Verso (med mindre du kan få en Toyota GT86 med i handlen). Få biler udstråler ”tennissokker-i-sandaler” som en Verso.

Og så er du nødt til at gøre op med dig selv, om en 1,6-liters motor er nok til dig i en syvpersoners familiebil. For selvom det er tilstrækkeligt til daglig brug i Danmark, kommer du nok til at kæmpe gevaldigt, hvis du forsøger at passere Alperne på kør-selvferien.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Vi synes:

Toyota Verso er hele vejen igennem en fornuftig løsning. Men fornuftig er ikke altid den bedste løsning. Det kan eksempelvis være lettere at blive forelsket i en nyere Ford S-Max eller en Seat Altea, som har bedre køreegenskaber.

Toyota Verso 1.6 D-4D T2 Toyota Touch
1,6-liters firecylindret diesel
Ydelse: 112 hk v. 4.000 omdr/min, 270 Nm v. 1.750 omdr/min
Præstationer: Topfart: 186 km/t – 0-100 km/t: 12,7 sekunder
Forbrug: 22,2 km/l
Køreklar vægt: 1.635 kg
Mål i cm: 446,0, 179,0, 162,0
Bagagerumsvolumen: 155-1.696 liter.
Pris: 345.990 kr. (fås fra 262.990 kr.)

tags: