1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Volkswagen Beetle 1.2 TSI
0

Test: Volkswagen Beetle 1.2 TSI

Test: Volkswagen Beetle 1.2 TSI
0
0

Käfer, Bug, Bille, Boblen eller Beetle… Kært barn har mange navne, og nu er den nye Volkswagen Beetle på gaden. Motorprogrammet er blevet bredere, designet mere kækt og prisen lavere.

Men hvad er det så for en bil vi tester? Den oprindelige VW-boble blev der bygget 21,5 millioner eksemplarer af, og gik under flere forskellige kælenavne. Den nye VW Beetle afløser New Beetle fra 1998, og der er derfor sket en hel del siden sidst. Kigger man på det nye design er den 15 cm længere, mens linjerne har meget mere attitude.

Derfor stod VW Beetle til test med den mindste motor i programmet, nemlig den 1.2 liters turbobenzinmotor med 105 hypper. Kigger man væk fra Volkswagen-koncernen vil det i mange tilfælde lyde kedeligt, men vi har tidligere prøvet den 1.2 TSI med 105 hk, hvor den bestemt ikke har skuffet. Derfor var forventningerne også høje, selvom Beetle vejer en del mere end Polo, hvor den lille turbomotor er sjovest.

Motoren er stadig fantastisk

Man kan kun rose den 1.2 TSI, da selv den med sine få kræfter kan få Beetle til at være sjov. Det er specielt motorens moment som er utrolig stabilt, og gør den lille motor føles kvik, selvom det tager 10,9 sekunder at accelerere til 100 km/t. Man kan dog nyde godt af et ganske fornuftigt benzinforbrug, da den kører 16,9 km/l og udleder 137 gram CO2 per kilometer, hvilket betyder den grønne ejerafgift pr. år holdes på 1.600 kr.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

På motorvejen er støjen ikke enorm, men man kan ikke undgå at høre lidt vind- samt hjulstøj.

Ønsker man at køre længst muligt på literen, så kan man vælge en 1.6 liters diesel med 105 hk og en femtrins gearkasse som kører 22,2 km/l og koster 296.996 kr.

Beetle er en Golf i forklædning

Kigger man under de udfordrende former finder man en Golf i udklædning. Tager man Beetle Sport finder man også samme multiled baghjulsophæng som man kender fra Volkswagen Golf GTI.
Selve platformen Beetle er baseret på er dog en 50 mm kortere Golf VI-platform, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for en sjov køreoplevelse.

En livsstilsbil til fair penge

Prisen starter fra lige under 260.000 kr. med mindste udstyrsniveau, mens den testede var Beetle Design, hvor bl.a. kabinen bliver ekstra interessant. Både i dørene, på instrumentpanelet og rattet bliver nemlig lakeret i bilens farve, som vi kender det fra gamle dage. Design-pakken byder dog også på et retro lille handskerum, sportsinstrumentering, komfortsæder, 3-eget rat og bl.a. tågeforlygter.

Læs også:  ID.7 Brager frem og sikrer titlen som årets firmabil 2024

Ønsker man en GTI-oplevelse, så kan man nøjes med at lægge pænt under 400.000 kr. på bordet, hvor man samtidig får en bil spækket med lækkert udstyr og en fantastisk lyd.

Konklusion:

Volkswagen Beetle er en bil som man bliver glad af at køre, men man skal kunne klare det feminine som stadig hænger over bilen. – Det er dog blevet bedre i forhold til de gamle versioner.
Prisen er tilmed særdeles god, da startprisen er lav, mens den store 200 hestes sportsmodel også kan erhverves til en særdeles fordelagtig pris.

Den 1.2 TSI-model er nærmere sine originale rødder end de andre modeller, også er prisen ”folkelig” på den nye Beetle Folkevogn.

Volkswagen Beetles store konkurrent er Mini, hvor priserne er højere, udstyrsniveauet lavere, pladsen dårligere men køreoplevelsen bedre og sjovere.

Læs også:  Volkswagen ID.X Performance: Fremtidens elektriske sportslimousine

Kort sagt får man ved den testet model en livsstilsbil med sjove køreegenskaber, fint udstyrsniveau og en sjov lille turbomotor til ganske rimelige penge.

Vi glæder os til at teste den store 2.0 TSI med 200 hk senere på året.

Volkswagen Beetle 1.2 TSI Design

Ydelse: 105 hk ved 5.000 omdr./min / 175 Nm ved 1.550-4.100 omdr/min.

Præstationer: Topfart er 180 km/t. 0-100 km/t på 10,9 sek

Oplyst forbrug: 16,9 km/l – 137 g/km

Køreklar vægt: 1.274 kg

Mål i cm: Længde: 427,8 cm, Bredde: 180,8 cm, Højde: 148,6 cm

Bagagerumsvolumen: 310 / 905 liter

Vejledende pris uden ekstraudstyr: 269.993 kr.