1. Home
  2. Bilnyheder
  3. To mand fik én pris – Nicki Thiim og Marco Sørensen er Årets bilsportskører(e) 2016
0

To mand fik én pris – Nicki Thiim og Marco Sørensen er Årets bilsportskører(e) 2016

To mand fik én pris – Nicki Thiim og Marco Sørensen er Årets bilsportskører(e) 2016
0
0

Årets Bilsportskører 2016 tilfalder i år ikke én, men to kørere, nemlig makkerparret Marco Sørensen og Nicki Thiim.

Dane Train, som de kaldes, vandt i 2016 sammen FIA World Cup for GT Drivers, det højeste kørermesterskab i GT-racing. Det skete efter en sæson, hvor makkerparret vandt to afdelinger af World Endurance Championship og sikrede en række øvrige topplaceringer, bl.a. ved 24-timersløbet på Le Mans. Tilmed blev den fornemme titel sikret i det danskejede Young Driver-team, i tæt samarbejde med Aston Martin Racing.  Kåringen foregik ved Dansk Motorsport Award 2017, afholdt 2. februar i Herning.

Nicki Thiim har tidligere vundet bl.a. Le Mans for Young Driver i GT Am-klassen, mens Marco Sørensen en gang tidligere er kåret som Årets Bilsportskører. Det skete i 2012. Både Nicki Thiim og Marco Sørensen har derudover vundet en lang række løb og mesterskaber i andre kategorier og tilhører den absolutte elite både nationalt og internationalt.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Vinderen af titlen som Årets Bilsportskører udpeges af en komite nedsat af Dansk Automobil Sports Union unionens formand Bent Mikkelsen, formanden for unionens eliteudvalg Carl Christian Hansen, de aktives repræsentant Tom Kristensen og pressens repræsentant Morten Alstrup.

Prisen har været uddelt i sin nuværende form siden 1994. Med titlen følger et sølvfad samt kr. 20.000. 

 

tags: