1. Home
  2. Baggrund
  3. Toning af bilruder anno 2016
0

Toning af bilruder anno 2016

Toning af bilruder anno 2016
0
0

Hvis der var noget, vi lærte af Karate Kid filmene og i særdeleshed Mr. Miyagi, så var det at polere biler. ”Wax on, wax off”. Men hvad nu hvis vi kunne overføre on/off princippet i forhold til styling? Det kan man nu – i hvert fald når det gælder toning af bilruder.

Smart toning

Idéen med, at kunne tænde og slukke for vinduets gennemsigtighed, er først og fremmest tænkt som en feature til almindelige døre og vinduer, og primært til brug i kontormiljøer. Her er det smart, at mødelokalernes døre og vinduer, kan gøre uigennemsigtige, så man kan holde møder og konferencer i fred, men bare være helt almindelige, når lokalet ikke er i brug. Det er smart. Men udover at kunne bruges på almindelige døre og vinduer, har bilfans hurtigt adopteret ideen om den smarte feature til almindelige vinduer, og overført det til deres bilruder.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

På den måde kan du tone dine ruder på kommando, og f.eks. altid have dem 100 % tonet, når bilen er parkeret. Det minimerer også risikoen for indbrud i bilen, hvis en eventuel langfingret tyveknægt ikke kan se, præcis hvad der er at komme efter. Det er smart.

Sådan virker det

Firmaet bag den smarte rudetoning, hedder Smart Tint, og kommer – måske ikke overraskende – fra Guds eget land, Amerikas Forenede Stater. Deres produkt fungerer som en slags film, man sætter på sit vindue. Denne film er som udgangspunkt uigennemsigtig, når den monteres, men næsten 100 % gennemsigtig, når den aktiveres. Det vil med andre ord sige, at dine ruder altid vil være tonede, når bilen er slukket. Alt afhængigt af hvordan du vælger at lave strømforsyningen til ruderne, selvfølgelig.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Smart Tint er WIFI kompatibelt, hvilket vil sige, at du via en app til din telefon, kan styre hvorvidt dine ruder skal være tonede eller ej, uanset hvor i verden du befinder dig. Igen er det dog et spørgsmål om, hvordan du har lavet den elektriske installation. Man kan sige, at i forhold til bilen, er det måske nok lidt underordnet, at man kan sidde i Barcelona og styre sine bilruder, men ikke desto mindre er det altså en mulighed.

Den smarte vinduestoning fås i 7 forskellige farver, nemlig sort, grå, hvid, blå, grøn, gul og pink. Dermed har du alle muligheder for at style dine bilruder, så de passer helt perfekt til resten af bilens farve. Det er jo f.eks. ikke sikkert, at en dybsort BMW M6 skal have samme farve toning som en lyserød Fiat 500. Det er dog ikke muligt, at skifte farve. Det vil sige, at hvis du monterer sort film, så bliver den ved med at være sort. Du kan ikke regulere farverne. Ikke endnu, i hvert fald, men man kunne sagtens forestille sig, at det blev næste skridt i udviklingen.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Det er ikke lovligt, at køre med alt for tonede ruder

Hvis du føler dig inspireret, så ønsker vi dig held og lykke med projektet, men husk nu bare på, at det i Danmark ikke er lovligt at køre med tonet forrude, ligesom du ikke må tone de forreste ruder mere end max. 30 %, da der skal være en lysgennemstrømning på mindst 70 %. Men det gælder kun ved kørsel. Når bilen holder stille, er der ingen regler.