1. Home
  2. Baggrund
  3. Top Gear-trioen tildeles budget på 1,7 milliarder kroner
13

Top Gear-trioen tildeles budget på 1,7 milliarder kroner

Top Gear-trioen tildeles budget på 1,7 milliarder kroner
0
13

Bestående af Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond har den tidligere Top Gear-trio underskrevet en kontrakt med Amazons streamingtjeneste, og det kommer de til at tjene godt på.

Historien bag det hele kender alle efterhånden: Clarkson slår ud efter producer Oisin Tymon og suspenderes fra det velkendte Top Gear, hvorefter de to andre medværter trofast følger med af egen fri vilje. De har netop underskrevet en aftale med Amazon Prime, en streamingtjeneste, efter at have været arbejdsløse i et par måneder.

Hvad det har skrevet under på er blandt andet et nyt bilshow på Amazon Prime. Showet kommer til at bestå af 36 afsnit fordelt over tre sæsoner, og vi har fået fingre i en del af budgettet herfor. Financial Times fortæller nemlig, at kontrakten i det hele kommer til at give hele teamet 250 millioner dollars, dvs. 1.7 milliarder danske kroner.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Det betyder ifølge andre kilder ikke, at de 1.7 milliarder danske kroner blot fordeles over de tre værter. Nej. Det er derimod budgettet lagt af Amazon for de 36 afsnit af det nye bilshow på streamingtjenesten. Det vil sige, at hele holdet bag det nye bilshow er budgetteret til næsten 48 millioner danske kroner per afsnit.

Produceren for showet er hevet med over fra Top Gear, og navnet er Andy Wilman. Han udtalte i 2011, at teamet altid overgik budgettet, da de var under BBC, og mon ikke det også kommer til at ske i tilfældet her.