1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota afslører en ny plug-in hybridbil
0

Toyota afslører en ny plug-in hybridbil

Toyota afslører en ny plug-in hybridbil
0
0

Toyota har haft succes med deres hybridbiler, og de har derfor præsenteret endnu en ved Detroit Motor Show.

Konceptbilens navn er Toyota NS4, og den viser fremtidige visioner for design og Toyotas avancerede teknologi.

Toyotas første opladningshybridbil kommer på markedet til efteråret i form af Prius Plug-in Hybrid. Den kan køre 25 km på ren el, hvorefter hybridmotoren tager over med en miljørigtig kombination af el og benzin.

Toyota NS4 er fremtidens bil

Iflg. Toyota selv er NS4 fremtidens bil, hvor NS4 står for ’’New Sedan 4-door’’. – På dansk: ’’en ny sedan med fire døre’’.

Teknologien til brugerfladen har Toyota samarbejdet med Microsoft, Intel og Salesforce om, så brugeren kan integrere sine elektroniske enheder med bilen.
NS4 er yderligere udstyret med en stor multi-touch skærm, som kan betjenes som en smartphone. Det er på skærmen man bl.a. får adgang til aircondition, navigation og multimedie-systemet.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Systemet kan dog også forstå førerens kørestil, så det kan forudse reaktioner i specielle reaktioner. – Derfor er Toyota NS4 også udstyret med et præ kollisions-system.

Første bil med millimeter-wave radar

NS4 konceptbilen er den første bil i verden med den såkaldte milimeter-wave radar, hvor kameraerne på fronten registrerer vognbaneskift, fodgængere og andre biler. – Kameraet bruger også infrarøde stråler, så det samtidig virker efter solnedgang.
Af andre sikkerhedssystemer kan der nævnes at sikkerhedsselerne strammer sig selv op, hvis noget uventet dukker op i radarens synsfelt. Med Blind Spot Monitor er det også slut med blinde vinkler, da systemet kan opdage biler, cyklister osv., og giver chaufføren signal med lys og lyd. Både bakspejl og sidespejle er samtidig erstattet med kameraer, så man får et panoramabillede bagud på en speciel skærm over navigationen.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Toyota forventer at producere NS4, og den vil være klar til global introduktion i 2015.

tags: