1. Home
  2. Baggrund
  3. Toyota er verdens største for tredje år i træk
0

Toyota er verdens største for tredje år i træk

Toyota er verdens største for tredje år i træk
0
0

For tredje år i træk er Toyota kåret som verdens største. Toyota har netop offentliggjort salgstallene for hele 2014, og i alt er der solgt 10,23 millioner biler i fjor, hvilket ingen anden bilproducent kan matche.

Toyotas bilsalg i Japan steg også med 1 procent sammenlignet med året før, hvilket betyder, at op mod hver anden solgte bil i Japan er fra Toyota!
Uden for Japan steg markedsandelen dog endnu mere, og den japanske producent kan derfor bryste sig af en stigning på 3 procent sammenlignet med året før.
I alt blev der solgt 888.000 biler i Europa, hvilket er en stigning på 5 procent ift. året før.

Den danske importør formåede at placere Toyota som det fjerde bedst sælgende bilmærke i Danmark i 2014.

Toyota forventer at sælge 10,21 millioner biler i 2015, hvilket dermed er et lille fald.

“Det er naturligvis dejligt, når så mange mennesker har valgt at købe en fabriksny bil fra Toyota-koncernen i løbet af et enkelt år. Men det er ikke et mål i sig selv for Toyota at være størst i verden. Vi vil være bedst. Toyotas helt store fokus over hele verden er at opnå den største kundetilfredshed. Det forsøger vi at opnå bl.a. ved fortsat at udvikle bedre og bedre biler. Når vi gør det, vil det automatisk medføre gode resultater gennem et højt salg og en god indtjening,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.