1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota og Lexus fejrer 4 millioner solgte hybridbiler
0

Toyota og Lexus fejrer 4 millioner solgte hybridbiler

Toyota og Lexus fejrer 4 millioner solgte hybridbiler
0
0

Den japanske bilgigant Toyota Motor Corporation har netop rundet en milepæl med antal solgte hybridbiler.

Over 4 millioner solgte hybridbiler er der nået inklusiv salget fra søstermærket Lexus. Andelen af antal solgte Toyota og Lexus hybridbiler i Europa er 423.000, mens der for hver 70. solgte Toyota er en fuld hybridbil i Danmark.

Masseproduktionen af hybridbiler hos Toyota startede for 15 år siden, hvor Prius blev introduceret i Japan. Derefter gik tre år før den også kom til Europa. Den anden generation af Prius har været på det danske marked siden 2004.

Salget boomede i 2009

I 2009 fik hybridsalget hos Toyota et boost, da de introducerede den tredje generation af Toyota Prius. Det hjalp på vej mod milepælen med 3 millioner solgte hybridbiler, som blev opnået i februar 2011, og her lidt over et år senere er antallet nu 4 millioner!

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

Salget af hybridbiler i Danmark har dog ikke fået sit gennembrud, hvilket blandt andet er pga. det værdibaserede danske afgiftssystem, hvor der ikke bliver taget hensyn til den miljørigtige men også dyrere hybridteknologi.

Hybridbil til kun 200.000 kr.

Til sommer introducerer Toyota dog Yaris Hybrid, hvor prisen er holdt på kun 200.000 kr., hvilket gør den billigere end dieselmodellen, da man får mere standardudstyr med.

Hybridmotoren er en 1.5 liters og er den mest miljørigtige brændstofmotor som ikke kan tilsluttes elnettet. CO2-udledningen er i gns. på kun 79 g/km.

Har man en stor familie er der dog ikke plads i Yaris, og Toyota er derfor allerede i gang med at udvikle verdens første 7-personers hybrid Toyota Prius+, som vil være hos de danske forhandlere efter sommerferien. – Prius Plug-in Hybrid introduceres i efteråret 2012.

tags: