1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota tester selvkørende bil
0

Toyota tester selvkørende bil

Toyota tester selvkørende bil
0
0

Toyota har netop gennemført de første officielle testkørsler med en selvkørende bil på offentlig vej i Japan.

Hos Toyota gør man det dog klart, at teknologien endnu ikke er klar til at ”klare sig selv”. En chauffør skal derfor stadigvæk sidde klar bag rattet, og den nye teknologi skal blot ses som et led i at forbedre sikkerheden under kørslen.

Hjælpesystemet er navnet Automated Highway Driving Asist(AHDA), og forener de to systemer Cooperative-adaptive Cruise control samt Lane Trace Control.

Cooperative-adaptive Cruise Control er en videreudvikling af den adaptive fartpilot, som vi i dag kender fra bl.a. Toyota Avensis, Prius og flere Lexus-modeller – den hjælper med at holde en minimumsafstand til det forankørende køretøj. Den nye teknologi sørger vi gennem trådløs kommunikation med den forankørende bil for at opretholde en passende sikker afstand. Kommunikationen foregår via 700 MHz båndet, hvilket både er hurtigere og mere præcist end Adaptive Cruise Control, som benytter radarbølger til at holde afstand til forankørende bil.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Lane Traction Control opretholder den optimale kørelinje inden for den givne vognbane. Dermed er det en videreudvikling af systemet Lane Keeping Assist, som også allerede er kendt fra andre Toyota- samt Lexus-modeller.

De selvkørende Toyota testbiler er udstyret med både GPS, kameraer, laser-radar og andre sensorer, som alle er med til at fastlægge bilens position ift. omgivelserne.

Toyota forventer at introducere teknologien til de første biler inden for få år!