1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota tredobler salget af hybridbiler i Danmark
0

Toyota tredobler salget af hybridbiler i Danmark

Toyota tredobler salget af hybridbiler i Danmark
0
0

Toyota melder om en tredobling af salget af hybridbiler i første halvår af 2016 sammenlignet med året før.

Samlet set har Toyota Danmark solgt 3.356 hybridbiler på seks måneder mod 1.038 i samme periode året før.

Hos Toyota fokuserer man på kombinationen mellem benzin og el, hvor det smarte er, at man aldrig skal lade den op. Bilen lader nemlig sig selv op under kørsel modsat elbiler.

YarisHybrid_

Toyota Danmark mener at årsagen til tredoblingen af salget findes i, at flere og flere har fået øjnene op for hybridbilens fordele.

”Mange hybridbilsejere fremhæver den mere komfortable og stressfrie oplevelse bag rattet sammenlignet med traditionelle benzin- eller dieselbiler. Og så hører vi også, at de særligt lave driftsomkostninger med en halvårlig grøn ejerafgift på 310 kr. og en benzinøkonomi på op til 33 km/l i de mest økonomiske modeller vægter højt,” fortæller pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Toyotas mest solgte hybridbil er en Toyota Yaris Hybrid, der koster fra 159.995 kr. og kører 30,3 km/l. Yaris koster fra 104.995 kr., men den ekstra komfort, det mere udstyr (bl.a. automatgear) og den markant bedre brændstoføkonomi er uden tvivl alle pengene værd. Faktisk er 60 % af alle solgte Yaris-modeller en hybrid.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Hos Toyota er man dog også opmærksom på, at prisen har en stor betydning på salget. I de senere år er hybridbilerne nemlig blevet billigere.

Det er dog ikke kun i Danmark, at antallet af hybridbiler stiger. I maj rundede den japanske bilkoncern ni millioner solgte hybridbiler på verdensplan siden introduktionen af den første masseproducerede Prius tilbage i 1997.

I dag har Toyota globalt 27 forskellige hybridbiler og én plug-in hybridbil. I Danmark finder man dog ”kun” seks forskellige hybridmodeller i Toyota-modelprogrammet.

AurisHybrid1_dk_