1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota Supra i konceptform
0

Toyota Supra i konceptform

Toyota Supra i konceptform
0
0

Toyota FT1, en sportsvogn inspireret af tidligere klassiske Toyotaer såsom Supra, er blevet afsløret på Detroit Motor Show.

Bilen markerer en begyndelse på en ny epoke af Toyota designfilosofi, der vil skabe mere passionerede og spændende biler, ifølge japanerne selv.

Bilen beskrives af producenten som ’den sande entusiasts banebil i stil med 2000GT og Supra’. Navnet FT-1 står for ’Future Toyota’ og tallet et repræsenterer ifølge Toyota ’den ultimative verdensklasse sportsvogn med den ultimative ydelse’.

Selvom Toyota ikke vil drøfte de tekniske specifikationer på den nye FT-1, bekræftede kilder hos producenten at bilen udelukkende har en forbrændingsmotor uden hybridteknologi. Motoren beskrives som ’højtydende’.

FT-1 frontmotorisede/baghjulstrukne konfiguration tillader at cockpittet er placeret mod bagenden af bilen, inden for akselafstanden for at gavne vægtfordelingen og for at skabe klassiske sportsvognsproportioner. Den omfavnende forrude og glashus er en kærlig hilsen til den klassiske Toyota 2000GT.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Cockpittet beskrives som et ’deltaformet display-zone der får føreren til at føle sig i centrum af begivenhederne, fuldt forbundet til bilen.’ Det anvender et Formel 1-inspireret rat og et Head Up Display i farver, der giver føreren essentiel information.

FT-1 blev udviklet i Toyotas Calty designcenter i Californien. Administrerende direktør for Calty, Kevin Hunter sagde at filosofien bag bilen er et radikalt paradigmeskift fra hvordan tidligere Toyota produkter har været udviklet:

”For kort tid siden udfordrede Akio Toyodo designerne til at skabe biler der vækkede følelser blandt folk. Biler der får dem til at sige ’Jeg vil have det her, jeg må have det her’. Hans besked har altid været ganske simpel – gør det cool. Toyotas designer er ekstremt passionerede omkring at designe cool biler. Vores mål i Calty var at give svar på tiltale, ved at skabe et ophidsende, højtydende flagskib af en sportsvogn.”

FT-1 er ikke en del af den japanske producents samarbejde med BMW – aftalen med tyskerne er udelukkende forbeholdt hybridsportsvogne.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Bilen kan downloades i Gran Turismo 6 fra i morgen.