1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Twizy til Danmark i foråret 2013
0

Twizy til Danmark i foråret 2013

Twizy til Danmark i foråret 2013
0
0

Renaults nye lille elbil ligner mest af alt noget fra det ydre rum, og koster mindre end din gennemsnitlige motorcykel.

Den franske fabrikant har søgt at sammensætte scooterens hurtighed med bilens sikkerhed samt behovet for miljørigtig transport, og deres svar er Twizy.

Med en pris omkring 60.000 kr., samt leje af batteri for ca. 300 kr. om måneden er den tilgængelig for de fleste.

Twizy er en af fire nye elbiler fra Renault, den første værende Fluence Z.E.

Senere følger Kangoo Z.E.

Kan lades op i stikkontakten

Twizy har plads til to voksne personer, og er udstyret med et batteri der giver den op til 100 km på en opladning. Den kan heldigvis oplades i en ganske regulær stikkontakt, med et kabel der medfølger med bilen.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Det tager højst 3,5 time at lade bilen op fra fladt batteri, hvorefter man er klar til at sætte af sted med op til 90 km/t, afhængigt af førerens vægt.

Renault hævder at Twizy er hurtigere fra 0-50 km/t end en 125 kubik scooter, og deres sportslige afdeling – Renault Sport Technologies der bl.a. har stået bag biler som Mégane R.S. har også haft en finger med i spillet.

På trods af bilens beskedne størrelse, mener Renault at sikkerheden er i orden. Konstruktionen er bygget op omkring et bur, der sikrer føreren i tilfælde af kollision.

De hævder at Twizy er testet ’flere gange’ med 50 km/t, hvor bilen forblev helt intakt. Heldigvis er der også en airbag til chaufføren.

I byen kan man drage fordel af Twizys kompakte dimensioner. Bilen er kun 2.33 meter lang og 1.2 meter bred. Hertil kommer, at den fås med saksedøre, der gør parkering endnu nemmere.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Med prisen pr. kilowatt time omkring to kroner, har Renault regnet ud at det kun koster 15 kroner for 100 kilometers kørsel.

Twizy kommer til landet i primo 2013, men du kan allerede nu læse vores mening om bilen.