1. Home
  2. Baggrund
  3. Smukke kvinder i motorsport
0

Smukke kvinder i motorsport

Smukke kvinder i motorsport
0
0

Kan kvinderne køre ræs? Næppe vil de fleste mænd sige, men der er faktisk en række piger som banker mændene! I stedet for at fokusere på deres sportslige kunnen vil vi dog hellere se nærmere på en anden vigtig faktor, deres udseende. Derfor har vi lavet en top 10 liste over de flotteste kvindelige racerkørere!

10. Johanna Long fra 1992 er en amerikansk racerkører, som allerede konkurrerer i NASCAR Nationwide series. Hun kører for Foretravel Motorcoach i en Chevrolet Camaro med 650 heste. Hun startede allerede sin NASCAR-karriere i 2009, og har siden da kørt i flere forskellige serier.

9. Natacha Gachnang, født d.27 oktober 1987 i Vevey, Schweiz. Kusine til den tidligere Formula 1 kører Sébastien Buemi. Hendes bedrifter tæller blandt andet en fjerdeplads ud af 64 kørere i Formula BMW ADAC mesterskabstesten i 2002. I 2006 opnåede hun én podieplacering og ni top 10 placeringer i Formula 3 Cup. Hun var også den første kvinde i mere end 20 år til at deltage i 24 timers løbet Le Mans. Hun deltog både i 2010 i Ford GT1 og 2013 i Morgan LMP2-Judd, hvor holdet sluttede som nummer fem i klassen.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

8. Angela og Amber Cope er tvillinger født i 1983. De er det første tvillingepar i NASCAR, hvilket de gjorde i 2010. De har været særdeles gode til at promovere sig selv, hvilket meget af tiden har foregået uden forfærdelig meget tøj på. Men hvis det kan sælge flere billetter er det vel fint nok?

7. Laura Tillett er 22 år og har dermed kørt ræs halvdelen af sit liv, da hun startede med gokart som 11-årig. Hun er englænder og er den første britiske kvindelige kører som kvalificerede sig til det officielle World Karting Championship. Sidste år startede Laura i det britiske BARC Formula Renault Championship, hvor feltet ellers består af 32 mænd.

6. Vibe Smed, født d.25 februar 1988 og en af de få kvindelige danske racerkørere. Hun har dyrket fartglæden siden hun blot var 10 år gammel. I 2008 var hun bosat i England, hvor hun agerede instruktør hos Palmer Motorsport. I weekenderne deltog hun i Formula Palmer Audi, og efterfølgende deltog hun både i den engelske Britcar serie, hvor hun kørte Porsche 996 GT3. Senere deltog hun også i Britcar GT, hvor hun sammen med Nathan Freke kørte en Ginetta G50, og lige netop endte på podiet i G4-klassen.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

5. Courtney Force er lillesøster til Ashley Force Hood. Hun er født i 1988 og deltager i Funny Car drag race for faderens hold, John Force Racing, ligesom søsteren også gjorde det. I 2012 vandt hun sit første løb, og blev dermed den tredje kvinde til at gøre dette i et Funny Car drag ræs – den første var hendes storesøster.

4. Shannon McIntosh, umiddelbart ligner denne pige på bare 24 år somre ikke en som kører ræs, men det gør hun i allerhøjeste grad! Shannon McIntosh er født i 1989, er amerikansk statsborger og kæmper i F2000 National Championship.

3. Maja Moeller er polak og født i 1992. Hun startede ved et ”uheld” i 2004, da hun under en ferie i Spanien forelskede sig i gokart-sporten. Da hun kom tilbage til Polen begyndte hun straks træningen, og hun var allerede med i det polske mesterskab året efter!

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

2. Susie Wolff, født d. 6 december 1982 og opvokset i den skotske by Oban. Hun startede med gokart i 1996, og avancerede herefter til Formula Renault, Formula 3 og til sidst DTM. I 2012 skrev hun kontrakt med Williams Formula holdet, hvor hun arbejder som testkører. I dag bor hun i Schweiz, hvor hun er gift med et bestyrelsesmedlem i Williams.

1. Maryeve Dufault, født d.16 februar i 1982. Hun har både deltaget i Skip Barber, Formula BMW, Formula Renault, Star Mazda, NASCAR Canadian Tire Series, ARCA Rcaing Series og NASCAR Nationwide Series.
Ligesom mange af de andre kvindelige racerkørere har hun skabt sig et brand i branchen, hvorfor hun bl.a. har deltaget i mange tv-serier og flere magasiner. Hun vandt således også i 2000 prisen som Miss Hawaiian Tropic International. Der er dog ingen specielt imponerende sportsresultater, hvorfor hendes indkomst som model finansierer racereventyret.