1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volkswagen overvejer en up! GTI
0

Volkswagen overvejer en up! GTI

Volkswagen overvejer en up! GTI
0
0

VW up! er en af danskernes favoritbiler, så hvorfor ikke lave danskernes favorit med lidt ekstra kræfter? Jo først og fremmest fordi Danmark er et meget lille land, og så salget betyder i sidste ende ikke noget specielt for fabrikken i Wolfsburg.

Alligevel er der nu rygter om en up! GTI, og vi er forelskede i tanken. Vi ved ikke om det blot bliver ved snakken, men vi kunne godt frygte det. En GTI-model af up! vil dog ikke byde på nogen stor 2-liters firecylindret turbomotor med 200 hestekræfter. Ydelsen vil blive omkring 115 hestekræfter fra den nye 1-liters TSI turbomotor, som er at finde i den faceliftede up!. Normalt har den 1-liters turbomotor 90 hk, hvilket allerede er et pænt skridt op ift. de to andre varianter med 65 og 75 hk uden turbo.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

Den 1-liters TSI-motor er den samme enhed, som man finder i Golf BlueMotion, hvor ydelsen er 115 hestekræfter og 200 Nm. Iflg. flere kilder vil kombinationen af VW up!, den 115 hestes motor og en DSG-gearkasse få accelerationstiden fra 0-100 km/t ned på blot otte sekunder! Det er altså ret imponerende, men en standard Volkswagen up! vejer trods alt også blot 929 kilo.