1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo arbejder på nøglefri bil: den digitale bilnøgle skal lette din dagligdag
0

Volvo arbejder på nøglefri bil: den digitale bilnøgle skal lette din dagligdag

Volvo arbejder på nøglefri bil: den digitale bilnøgle skal lette din dagligdag
0
0

Enhver med kendskab til biler er klar over, at hver bil har et unikt sæt nøgler. Således kan den låses op, låses og startes og så videre, men gennem det sidste årti har man hos bilproducenterne eksperimenteret med at gøre bilerne nøglefrie. Indtil videre er det lykkedes at låse biler op uden manuel brug af nøglen, men hvor man bare har nøglen i lommen. Ja, det er nu også muligt at starte bilen ved et tryk på en knap med nøglen i lommen.

Men Volvo har tænkt sig at gå skridtet videre, og således håber de fra 2017 af at kunne præsentere sig selv som værende den første bilproducent, der kan tilbyde nøglefri biler. Nøglefri biler i den forstand, at Volvo-ejere vil få tilbudt en applikation til deres mobiltelefon. Applikationen erstatter altså en fysisk nøgle med en digital gennem den innovative, digitale Bluetooth-teknologi.Volvo_Cars_digital_key-2

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Ved hjælp af den nye applikation vil Volvo-ejere også kunne få adgang til flere Volvo-biler, der befinder sig forskellige steder. Ligeledes kan man ved hjælpen af app’en bestille og betale for en udlejningsbil overalt i hele verden. Enkelt og simpelt, for man får blot tilsendt en digital nøgle til sin telefon med det samme, og Volvo forsøger derfor også at afskaffe de lange køer ved udlejningsselskaber.

Og ifølge Volvo arbejder man ikke med teknologien blot for teknologiens skyld, men derimod for at lette livet for deres kunder og spare dem tid. Det giver lidt sig selv i denne forstand, eftersom dette mest af alt kunne ligne noget, som i høj grad vil afhjælpe mange frustrerede ejere, der glemmer nøgler over det hele men altid har sin telefon på sig.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

I foråret 2016 starter Volvo et pilotprojekt sammen med delebilstjenesten Sunfleet, der huserer i lufthavnen i Göteborg. Her bliver et begrænset antal biler forsynet med den nye digitale nøgleteknologi.

Nøgleteknologien præsenteres på Mobile World Congress 2016 (22.-26. februar) i Barcelona. Vi glæder os til at følge udviklingen på området.