1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo søger partner til små biler
0

Volvo søger partner til små biler

Volvo søger partner til små biler
0
0

Den svenske bilfabrikant er på udkig efter en partner, som den kan samarbejde med omkring en ny platform til biler i Golf-klassen og under.

Financial Times rapporterer, at Volvo nu er på udkig efter en samarbejdspartner til deres mindre biler.

Fabrikanten, der har været ejet af Geely siden 2010, hvor det kinesiske selskab erhvervede Volvo fra Ford, er opsat på at skabe et nyt samarbejde i et forsøg på at spare penge i udviklingen af små biler.

Stefan Jacoby, administrerende direktør i Volvo udtaler:

“We are open for partners. We are open for collaboration in a win-win situation for sharing platforms, for sharing engines and for a general higher scale of economics.”

Jacoby afslørede ved same forbindelse, at Volvo havde potentielle samarbejdspartnere I tankerne, men endnu ikke havde indgået i detaljerede forhandlinger med overnævnte partnere.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Små biler i fokus

Siden Stefan Jacoby tiltrådte stillingen som administrerende direktør, fra hans tidligere arbejdsplads hos Volkswagen i august 2010, har han forsøgt at gøre Volvos modelprogram endnu mere strømlinet, bl.a. ved at fokusere på udviklingen af delte motorer og platforme, der kan fungere i alt fra en mindre hatchback til en større sedan.

Han har også gjort en ny, mindre Volvo til en høj prioritet, og Volvo vil præsentere deres nye V40 ved Geneve Motor Show i marts. Udviklingen af V40 har fået tildelt højere prioritet og er blevet fremskyndet, imod en forsinkelse af afløseren for den nu aldrende store SUV, XC90.

Den nye 5-dørs hatchback vil give Volvo en rival til BMW 1-serie, Audi A3 samt Mercedes-Benz B-klasse.