1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo viser sit nye interiør
0

Volvo viser sit nye interiør

Volvo viser sit nye interiør
0
0

Denne dramatiske stationcar er den tredje i en række af Volvo koncepter, der peger mod den kommende XC90, som forventes på markedet senere på året.

Volvo Koncept Stationcar vil blive fremvist på Geneve Motor Show denne uge og følger i kølvandet på Concept Coupé fra efterårets Frankfurt Show og Concept XC Coupé, der blev fremvist på Detroit tidligere i år. Den nye XC90 er nu kun syv måneder væk fra dens debut på Paris Motor Show til Oktober.

Mest væsentligt ved det nye koncept er, at den giver et indblik i næste generation af Volvos interiør, der vil være at finde i den kommende XC90.

Antallet af knapper er dramatisk reduceret til en enkelt række af der ligger under en stor trykfølsom skærm i tablet stil der monteret under midterkonsollen. Den trykfølsomme skærm kontrollerer alle de større funktioner inklusiv infotainment og klimaanlægget og er direkte forbundet til instrumenteringen.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

Den nye XC90 vil anvende en sammenlignelig stor trykfølsom skærm til at kontrollere majoriteten af funktionerne i kabinen, som fremvist i Concept Estate. Kun knapper til volumen, play/pause, nødblink og varme i forruden kontrolleres selvstændigt.

Den trykfølsomme skærm anvende bevægelser som swipe og pinch, som kendt fra tablets og anvender software udviklet af Volvo selv. Hovedskærmen viser fire forskellige felter, med navigation i toppen og media, telefon og klimaanlæg nedenunder.

Ved berøring af en af disse felter åbnes funktionen mens resten af felterne stadigvæk vil være synlige.

Yderligere funktioner er tilgængelige på rattet og vigtig information vises i instrumenterne.

Concept Estate er en stilfuld, tredørs bil hvis designsprog er lånt fra de to tidligere koncepter. Inspirationen for størrelsen og stilen for konceptbilen kommer fra Volvo 1800 ES fra de tidlige 70’ere og kunne anvendes i en fremtidig V60 eller V70 stationcar.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Koncepter er baseret på Volvos nye modulære SPA platform og får kræfter fra en ukendt motor. I kabinen finder man fire sæder, det bagerste værende i stand til at folde fladt for at skabe yderligere plads. Interiøret er efter sigende inspireret af en skandinavisk stue, med orange seler og måtter i uld sammen med naturligt træ, læder og metal. Et panorama tag og to-eget rat er to af mange unikke detaljer.