1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvo viser interiøret i den kommende XC90
0

Volvo viser interiøret i den kommende XC90

Volvo viser interiøret i den kommende XC90
0
0

Volvo har udgivet billeder af det luksuriøse syv-sæders interiør i den nye XC90 – tre måneder før bilens officielle præsentation på Paris Motor Show.

Det mest slående i det nye, moderne interiør i den store SUV er måde Volvo fuldstændig har frigjort sig fra traditionelle knapper på midterkonsollen og i stedet placeret majoriteten af funktionerne i en stor, central trykfølsom skærm.

Det nye system skal ’holde øjnene på vejen og hænderne på rattet’, siger Volvos designchef Thomas Ingelath. Volvo hævder at det nye system vil ’genopfinde måden som ejere interagerer med deres biler på’.

Andre elementer omfatter et digitalt instrumentbræt samt head-up display. De fleste af funktionerne i kabinen udføres af ’state-of-the-art’ stemmegenkendelse og knapper på rattet. Desuden finder man også en gearknop i krystal fra det svenske glasværk Orrefors, og såkaldte diamantcut kontakter til start/stop og volumenkontrol.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Volvo taler om et væld af forbindelsesmuligheder i XC90 – selve bilen kan forbinde til et cloudbaseret system over internettet for adgang til apps der bl.a. kan foreslå et tidspunkt og dato for næste servicebesøg hos det lokale Volvo-værksted. Fuld iPhone og iPad integration tilbydes gennem Apples nye CarPlay system.

Interiøret er klassisk svensk og Volvo hævder at designet er ’rent, smukt og fremstillet fra de fineste materialer’ med ’juvel-lignende detaljer’. Materialerne omfatter blødt læder, kvalitetstræ og metal samt laser-skåret betjeningsgreb.

De sidste fem sæder kan alle foldes og bevæges individuelt. Adgangen til tredje sæderække er den bedste i klassen, siger Volvo. Der bagerste sæder rummer passagerer op til 170 cm, siger Volvo. Fire-zoners klimaanlæg tilbydes også.

Volvo XC90 vil være på markedet i Danmark næste år, og bliver den første Volvo baseret på svenskernes nye SPA-platform, der efterfølgende vil danne basis for alle modeller fra S60 og op.

tags: