1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW offentliggør rekordstore profitter
0

VW offentliggør rekordstore profitter

VW offentliggør rekordstore profitter
0
0

Volkswagen har afsløret deres nye mål, om at blive verdens største økovenlige bilfabrikant, sammen med et rekordregnskab for 2011. Ved en pressekonference i Wolfsburg, Tyskland blev det offentliggjort at Volkswagen kunne notere sig en profit på over 83,28 milliarder kr., hvilket er 50 % højere end sidste år.

Den tyske fabrikant solgte i alt 8 millioner biler, hvilket resulterede i en indtjening der steg med 25,6 % til 1033 milliarder kr.

Miljøvenlighed i højsædet

Volkswagens målsætning er at være den største økovenlige bilfabrikant inden 2018, men befinder sig i øjeblikket bag GM samt Toyota.

Som et led i at nå deres miljøvenlige mål, offentliggjorde VWs bestyrelsesformand, Dr. Martin Winterkorn at mærket stræber efter en gennemsnitlig CO2-udledning på 120g/km inden 2015. Winterkorn nævnte, at for at nå overstående mål måtte CO2-udledningen nedsættes mellem 10 og 15 %. Som en del af strategien, vil alle nye modeller nu blive monteret med start/stop-systemer.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Selve bilsalget steg med 1 million biler, kontra sidste år.

Salget blev fordelt mellem VW personbiler med 5.1 millioner biler, Audi med 1.3 millioner biler, Skoda med 879,000 biler, Seat med 350,000 biler, Bentley med 7003 biler, Lamborghini med 1600 biler, samt varebiler der sammenlagt udgjorde 633,850 biler.

Dårligt år for Seat

På trods af den store fremgang, var Seat det eneste mærke i VW gruppen, der måtte bogføre et underskud i 2011. Ifølge Volkswagens finansielle direktør, Hans Dieter-Potsche, skyldes dette et svigtende bilsalg i Spanien samt investering i nye modeller.

I 2010 led Bentley et tab, men dette er vendt i 2011.

Winterkorn forbliver optimistisk, på trods af et svigtende bilsalg I Eurozonen. Allerede i årets første to måneder, har gruppen noteret sig en salgsfremgang på 7,7 % over sidste år:

“This year we will again be launching 40 new models, successors and product enhancements across the group. As a result we expect to increase deliveries year-on-year.”

Ifølge Winterkorn, fortsætter arbejdet med at integrere Porsche ind i VW gruppen.