1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW sender XL1 i produktion
0

VW sender XL1 i produktion

VW sender XL1 i produktion
0
0

Banebrydende to-sæder vil være verdens mest brændstoføkonomiske bil i produktion.

Volkswagen har bekræftet at deres ultra-økonomiske XL1 vil gå i produktion. To-sæders bilen blev først fremvist af Dr. Ferdinand Piech tilbage i april 2002 ved et aktionærmøde hos VW. Dengang blev bilen præsenteret som 1L, opkaldt efter dens evne til at klare 1l/100km. Siden da er 1L blevet transformeret til den mere produktionsvenlige XL1, der desværre har mistet konceptudgavens bobbel-tag, men har bibeholdt profilen og den lukkede bagende. For ikke at nævne de glimrende brændstoføkonomiske præstationer.

111 kilometer på en liter brændstof

Og nu kan du blive indehaver af din egen XL1. Det bliver en plug-in hybrid, drevet af en to-cylindret turbodiesel der leverer 48hk samt en 27 hk elektrisk motor der begge vil drive hjulene gennem en syvtrins DSG gearkasse. Super glat aerodynamik og en lav vægt på 795kg sikrer at du nu kan køre 111 kilometer på en liter brændstof.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Det behøver ikke foregå i snegletempo, idet XL1 klarer 0-100 km/t på 12.7 sekunder. Ikke ligefrem hurtigt men ganske acceptabelt og skulle du få lyst lyder topfarten på 160 km/t, hvilket er mere end tilstrækkeligt til danske motorveje. I modsætningen til 1L hvor passagererne sad i tandem, anvender XL1 en mere konventionel opsætning, dog med passageren en anelse forskudt bagud.

Det er endnu uvist hvor meget XL1 vil koste eller hvornår vi vil se den på markedet. VW har oplyst at den nye bil vil blive håndbygget på deres Osnabruck fabrik, så det må forventes at blive en ganske begrænset mængde biler til en betragtelig pris.