1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Williams og NISMO indgår partnerskab
0

Williams og NISMO indgår partnerskab

Williams og NISMO indgår partnerskab
0
0

Nissans tuner-arm NISMO danner par med Williams Formel 1 hold for at skabe fremtidige gadebiler.

Der er endnu ingen detaljer omkring samarbejdet udover det faktum at de to virksomheder vil arbejde sammen og vil lancere deres første produkt i 2014. Williams vil udføre arbejdet gennem deres Advanced Engineering afdeling og Nissan siger at valget faldt på netop grundet deres ekspertise indenfor aerodynamik, simulation og gode forståelse for materialer. Williams er også førende inden for hybridteknologi og spillede en væsentlig rolle i udviklingen af Jaguar C-X75.

Ambitioner i Le Mans

Indtil videre har NISMOs produkter været målrettede mod den gennemsnitlige bilentusiast. På trods af et positivt salg føler NISMO nu at der skal udvikles en seriøs sportsvogn for at cementere deres brand mod de mere fokuserede rivaler. Det var tidligere antaget at den hårdkogte Nissan GT-R NISMO der bliver lanceret på Tokyo Motor Show i år ville påtage sig den rolle.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Nissan har også bekendtgjort en længerevarende ambition om at deltage i Le Mans i LMP1 kategorien. På trods af at de seneste DeltaWing projekter er blevet koordineret af Ray Mallock Limited holdet, ville udviklingen af en sådan bil unægtelig blive hjulpet på vej af et Formel 1 hold.

tags: