1. Home
  2. Baggrund
  3. 6 skarpe om vinterdæk
0

6 skarpe om vinterdæk

6 skarpe om vinterdæk
0
0

Snart skal bilen udstyres med vinterdæk – eller er du en af dem som skal overtales? Her kommer seks skarpe om vinterdæk

  1. Vinterdæk eller ej? Kig på dit behov. Er du afhængig af bilen, når der er masser af sne, bør du skifte til vinterdæk. Uanset type bør du have mindst 3 mm mønster – også selv om loven siger 1,6 mm
  2. Kan jeg komme gennem vinteren på sommerdæk, hvis jeg har mulighed for at lade bilen stå de dage, det sner? Ja. Men husk lige på, hvor mange dage det har været snevejr de sidste par vintre.
  3. Er det nødvendigt at skifte til vinterdæk, allerede når temperaturen er nede på 7 plusgrader? Nej. Det er en ofte fremført påstand, men sommerdæk er udmærkede ved 7 plusgrader. Men når det er 7 grader om dagen, kan der ofte være nattefrost, og så er det sæson for vinterdæk.
  4. Min bil har brede sommerdæk, står de så ikke ekstra godt fast i vinterføre? Nej. Til vinterbrug skal dækkene være så smalle som muligt.
  5. Kan jeg bremse på sne med sommerdæk, når jeg har ABS-bremser? Nej. Fastkørt sne kan være så glat, at dækkene låser og bilen kurer af sted som en slæde. ABS-bremser eller ej.
  6. Er det en god idé at lægge et af sommerdækkene i bilen, hvis den ikke har et reservedæk? Ja, og så skal man huske at have hjulboltene til sommerdækkene med. Der kan nemlig være forskel på hjulboltene til vinterhjul, på stålfælge og sommerhjul på alu-fælge.