1. Home
  2. Baggrund
  3. Hotelanmeldelse: Ruths Hotel
0

Hotelanmeldelse: Ruths Hotel

Hotelanmeldelse: Ruths Hotel
0
0

Efter flere timers kørsel triller jeg forbi byskiltet Gl. Skagen, og med det samme spreder der sig en helt speciel stemning. Selvom visse dele af byen føles tætbygget, er der en unik idyl iblandt de gule murstenshuse med røde teglsten.

LÆS ANMELDELSEN PÅ REJSESEKTIONEN.DK

Udenfor er der blot omkring otte grader, og med en kraftig vind føles det næsten som den vinter, mange københavnerne ikke mener, vi har hilst velkommen endnu. Alligevel får jeg straks associationer omkring, hvordan der må være at gå iblandt de hyggelige huse på strandvejene en dansk sommerdag, når flagene er hejst og man kan høre hyggesnak fra de enkelte haver. Og dette er til trods for, at der er under 30 fastboende i Gl. Skagen, hvilket får det til at minde om en spøgelsesby om vinteren.

Foran mig er Ruths Hotel. Hotellet har en neutral hvid farve, og iblandt de gule huse fremstår det normale unormalt. Hotellet består af flere bygninger, men selve hovedbygningen er fra maj 2004, hvor hotellet åbnede igen efter ét års restauration. Ruths Hotel valgte at beholde den gamle stil, og man har derfor en charmerende opbygning med en stor terrasse i midten, som flittigt bliver brugt om sommeren. Ved indcheckningsskranken bliver jeg hilst velkommen, og efter reservationen er fundet frem bliver jeg tiltalt Hr. Krausing, hvilket ikke ligefrem er noget jeg er vant til. I de næste 24 timer vil jeg dog befinde mig iblandt et klientel, hvor denne tiltale måde højst sandsynligt er mere reglen end undtagelsen.

Læs også:  Ny version af Mercedes-AMG GT: til både vej og bane

Hoteloplevelsen: fem stjerner ud af fem

Efter en lille rundvisning og humoristisk historiefortælling om Ruths får jeg overdraget nøglen til juniorsuiten, som koster 2.450 kroner pr. overnatning. Hotellets juniorsuiter er væsentlig større end dobbeltværelserne, værelserne er lyse og værelset jeg fik havde endda en fin lille terrasse til om sommeren. Sengene er DUX senge, og med et stiligt B&O fladskærms TV samt en sofa og to stole i nordisk design er der lagt op til hygge. Desuden har nogle af juniorsuiterne spabad, hvis man ikke vil gøre brug af den eksklusive wellnessafdeling Ruths Hotel tilbyder. Merprisen pr. nat for en juniorsuiten er 250 kr., og yderligere 150 kr. for et værelse med jacuzzi.
Jeg når dog ikke at nyde værelset i lang tid, før jeg må klæde om til aftenens middag i gourmetrestauranten.

Værelse: fem stjerner ud af fem

Gourmetrestauranten styres af Thorsten Schmidt, der tidligere har arbejdet på Molskroen, været ejer af Restaurant Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus. Indretningen af Ruths gourmetrestaurant minder til dels om den man fandt i Restaurant Malling og Schmidt. Tidligere var det den franske kok Michel Michaud, der styrede slagets gang i køkkenet på Ruths gourmetrestaurant, og mens han brugte mange franske råvarer, så er køkkenet nu blevet mere inspireret af lokalmiljøet.
Thorsten Schmidts ankomst i det nordjyske betyder også, at man på Ruths Hotel forventer at modtage en Michelin stjerne, da den anerkendte guide har fortalt, at de fremadrettet også vil komme ud i provinsen.

Læs også:  Sådan vælger du de rigtige vinterdæk til din bil

Menuen bestod af to appetizers, i form af regionale kødspecialiteter serveret på hvad der lignede et tyrehorn, mens der herefter blev serveret lun friskost med silderogn. Ved siden af havde jeg bestilt et glas rose champagne, der passede bedst til kødspecialiteterne, der blev serveret som det første. Den rigtige forret var pighvar med grønsags stokke, blomsterkarse og urtesauce med et glas tilhørende Sémillon Wohlmuth 2012. Hovedretten var nordisk vildt i form af gråand med rødbeder, bær og morkelsauce supplementeret af den lækre rødvin Barbaresco Fontanabianca fra 2008, som bistod kødets vilde smag utrolig godt. Desserten var cremet is af råmælk med tørret surdej og rosiner. Vinsanto Tenuta Millarium dessertvinen fra 2004 var selvfølgelig meget sød, og smagte af rosin, hvilket dermed passede ganske fint til desserten.

Prisen endte på 1.305 kroner, hvilket både inkluderede champagne, vinmenu og den tre retters menu. En yderst fornuftig pris for en meget fin kulinarisk oplevelse.

Restaurant: fem stjerner ud af fem

Efter middagen gik jeg mod baren for at sondere over den ekstraordinært lækre aftensmad. I baren var der desværre ikke mange drinksvalgmuligheder, men heldigvis var Whiskey Sour iblandt mulighederne. Efter den storslåede middag skuffede drinken desværre.

Morgenen efter stod jeg tidligt op for at benytte mig af wellnessfaciliteterne. Har man tid nok kan ansigtsbehandlinger, massage osv. nydes i de idylliske omgivelser. Wellnessafdelingen består bl.a. af et dampbad, sauna og en flot indendørs pool, hvor vandet er lidt over 30 grader. Opbygningen af den indendørs pool er gennemført, og det er sand idyl med et meget flot lysindfald og udsigt udover terrassen i midten af Ruths Hotel imens man pjasker rundt i bassinet.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Morgenmaden bestod af en eksklusiv lille buffet. Udvalget var ikke ekstraordinært, men råvarerne buffeten bygger op omkring er meget høj. Der er lagt vægt på de lokale økologiske råvarer, og i det hele taget er morgenmaden meget nordisk. Når man først har sat sig ved bordet bliver man spurgt om drikkevarer, og der er diverse muligheder for eksempelvis omelet eller røræg, bacon og pølser fra køkkenet. Og glem alt hvad du husker om almindelig english breakfast. Røræggen er luftig og let som du aldrig har prøvet det før, de to skiver bacon ligner ikke meget, men det er utroligt hvor meget så lidt kan smage af, hvilket også gælder for den enkelte pølse.

Efter morgenmaden drog jeg af sted for at opleve den tilsandede kirke, Skagen by og Grenen. Kort sagt er der rigtig mange finde oplevelser i nærområdet, og om sommeren er der mange interessante muséer og gallerier at besøge.

Samlet anmeldelse: 5,0 stjerner ud af fem mulige