1. Home
  2. Baggrund
  3. Nu må minibiler køre på cykelstierne!
0

Nu må minibiler køre på cykelstierne!

Nu må minibiler køre på cykelstierne!
0
0

Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget, at minibiler nu må køre på cykelstierne på visse strækninger i Danmark.

Minibiler inkluderer alle dem som placeres i a-segmentet, hvilket eksempelvis er Ford Ka, VW up!, Hyundai i10, Toyota Aygo osv.. Dermed er det også de mest solgte biler i Danmark, der nu får en seriøs konkurrencefordel. I første omgang er det kun minibilerne, der må gøre brug af cykelstierne, da cykelstierne ikke er klar til at håndtere de større biler.

Regeringen har dog ikke vedtaget loven for blot at tilgodese minibil ejerne, da det er noget som vil hjælpe alle på vejene. Desuden har man flere steder netop åbnet for nødsporene på motorvejene i myldretidstrafikken, og dermed skal den nye lov ses som en måde at tænke bredere på, for at løse de trafikale problemer i specielt Storkøbenhavn.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Lone Slot fra de Radikale Venstre udtaler:

”Ved at få minibilerne væk fra de almindelige veje, så kan trafikken glide bedre. Typisk er minibilerne også langsomt accelererende, så jeg er ikke i tvivl om, at det vil hjælpe på myldretidstrafikken.”

Trods flere i Folketinget er positivt stemt overfor den nye lov, så finder man naturligvis en vis skepsis hos Harald Johansen fra Danmarks Cyklist Forbund.

”Jeg mener ikke forslaget er gennemtænkt! Det vil da kræve flere cykelstrækninger, hvor modsatrettet trafik er tilladt gøres bredere! Ellers får vi da nogle spændende situationer.

Men jeg vil ikke mene det skal holde os cyklister væk, det er bare på med cykelhjelmen!”

Der er dog ingen tvivl om, at man nu ved at se almindelige veje og cykelstier under ét, har løst flere års diskussion om, hvordan man kan løsne bytrafikken op.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Aprilsnar 😉

tags: