1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny KIA Optima, snart også som stationcar
7

Ny KIA Optima, snart også som stationcar

Ny KIA Optima, snart også som stationcar
0
7

Fjerde og nyeste generation KIA Optima er netop blevet præsenteret på motorshowet i Frankfurt i den europæiske version, dvs. den vi får her til landet.

Og sammenlignet med den Optima, vi har på det danske marked for tiden, gør den faceliftede version meget brug af LED-striber både foran og bagpå. Det kan du læse om i en tidligere artikel her:

Læs mere om den nye KIA Optima her

Motorerne i den europæiske version inkluderer en 1.7-liters CRDi dieselmotor og en 2.0-liters benzin. Dieselmotoren er egentlig den samme som i forrige model, dog med en række mindre optimeringer, således den nu yder 139 hestekræfter og et drejningsmoment på 340 Nm.

Den kommer med en manuel gearkasse standard, men kan dog opgraderes til en 7-trins DCT-gearkasse. Den 2.0-liters benzinmotor er på fire cylindre og yder derimod 161 hestekræfter og er egentlig fuldstændig som i forrige model.

KIA løfter ligeledes sløret for fremtidige plug-in hybrid- og high performance-varianter af den nye Optima. Sidstnævnte blev også offentliggjort på motorshowet og er en version, som kun vi europæere får glæde af. Lad os bare kalde den Optima GT.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Under hjelmen finder vi en turboladet 2.0-liters benziner med 245 hestekræfter ved 6.000 omdrejninger og et drejningsmoment på 353 Nm, som man får glæde af mellem 1.350 og 4.000 omdrejninger. Topfarten forventes at ligge omkring 240 km/t, imens en acceleration fra 0-100 km/t er overstået på blot 7,4 sekunder.

Brændstofforbruget er opgivet til omkring 8.2 liter/100 km og altså omkring 12-13 km/l. Udseendemæssigt er GT-varianten præget af en mørkeblå farve, specielle fælge, større diffusere både i bag og for, og ift. den “normale” variant bliver den også sænket i form af en hårdere undervogn.

Tilmed blev det på motorshowet bekræftet, at den kommer i en stationcar-variant på et tidspunkt, som er stærkt inspireret af KIA Sportspace-konceptet fra tidligere i år.

Den nye KIA Optima kommer til Danmark i fjerde kvartal af 2015.