1. Home
  2. Baggrund
  3. VIDEO: Drivers Car – Honda Civic Hatchback

VIDEO: Drivers Car – Honda Civic Hatchback

0
0
Sponsoreret indlæg

Honda Civic er efterhånden kendt som en ægte ‘Drivers Car’.
Civic ser ikke ud som de andre og skiller sig ud i trafikken. Og så er den notorisk berømt – og berygtet – for sine sportslige køreegenskaber.

Der er langt til konventionelle og kedelige hatchbacks, når man er bag rattet af en ny Honda Civic Hatchback. Hondas motorer er vokset ud af mærkets lange traditioner i formel 1 og de skal have omdrejninger – masser af omdrejninger – for at yde deres bedste. Man skal op i nærheden af 6.000 omdr/min for at få alle kræfterne ud af cylindrene. Det giver en fed lyd og understreger fornemmelsen af race og Honda Civic er blandt de mest velkørende biler i Golf-klassen.

Kileformet kampfly

Udefra ligner Civic sig selv og ikke nogen andre. Den skarpe kileform og den todelte bagrude er særlige Civic-kendetegn. Designet kan dele vandene, men kun få er i tvivl om hvilken bil en Civic er, hvis de ser den. Den er smart og skiller sig ud.
Men designet har ikke skadet praktikaliteten og Honda har konstrueret et af de mest geniale bagsædearrangementer, hvor sæderne kan klappes ned med en enkelt bevægelse.

Smart, men ikke for smart

Og når du sidder i bilen får du følelsen af cockpit og jagerfly og alle instrumenter er centreret omkring føreren for at understrege den fornemmelse. Det todelte instrumentpanel har speedometret lige i synshøjden under forruden og de øvrige intrumenter er placeret nedenunde. I midterkonsollen er der en 7″ trykfølsom skærm med Honda’s CONNECT-system, der giver mulighed for bluetooth-opkobling og wifi i bilen – noget børnene på bagsædet vil sætte pris på.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Honda tilbyder tre motorer til Civic. De to er benzinmotorer og er henholdsvis en 1,4 i-VTEC med 100 hk. og en tophastighed på 187 km/t og en 1,6 i VTEC der har 142 hk. og en tophastighed på 215 km/t. Er du mere til diesel er der en 1.6 i-DTEC med 120 hk. og 207 km/t når det går hurtigst.

Hvis du vil mere end bare fra A til B og ser det at køre bil som en del af fornøjelsen ved at eje en bil, er Honda Civic et af de bedste bud på en bil i Golf-klassen.

Læs Bilsektionens test af Honda Civic her.