1. Home
  2. Baggrund
  3. Allan vil gøre bilmarkedet gennemsigtigt
0

Allan vil gøre bilmarkedet gennemsigtigt

Allan vil gøre bilmarkedet gennemsigtigt
0
0

For halvandet år siden fik 27-årige Allan en god ide. Hans far var på udkig efter ny bil, men alle som prøvet at lede efter ny bil ved, at det ikke ligefrem er let. Motor, brændstoføkonomi, plads, udstyr, forsikring og mange andre parametre spiller ind, og bilbranchen er ikke specielt gennemsigtig, når det kommer til sammenligning af de forskellige biler.

Allan besluttede sig for at gøre noget ved problemet, og efter halvandet år er betaudgaven lanceret, mens den endelige version forventes klar om to uger.

”Det har været en hård fødsel, men vi har også fået en supermand ud af det.”

Navnet er Letsauto, og sloganet meget sigende ”Mere bil for pengene”. Letsauto er ikke blot endnu en bildatabase, som vi efterhånden har set mange af. Letsauto derimod differentierer sig ved kun at fokusere på nye biler, og dermed skabe gennemsigtighed i markedet for nye biler. Om end man er på jagt efter en firmabil, en minibil eller en større familiecontainer, så vil Letsauto kunne give overblikket på en ny måde.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Eksempelvis kan man sammenligne de forskellige modellers udstyr mod hinanden, hvilket tidligere har været et af de helt store puslespil. Senere vil leasing også blive integreret sammen med en beregner, således man hurtigt kan se, hvad der er mest omkostningseffektivt.

Letsauto bygger på data fra JATO, hvilket FDM og 50 % af de danske leasingselskaber også bruger.

Det vil være gratis at bruge Letsauto for forbrugerne, og ikke en gang reklamesøjler vil være at finde på siden. Derimod skal forhandlerne og evt. bilimportørerne betale per prøvetur der bliver booket, hvorfor det er en såkaldt ”No cure No Pay”-løsning.
Konceptet er også en fordel for forhandlerne, der vil kunne spare 1/3 af deres tid på kunderne, da de fra start kender kundens behov. Dermed vil man som forbruger også få en mere effektiv service, og chancen for den rigtige prøvebil står klar er større.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Allan har selvfølgelig store forventninger til Letsauto, der for nylig også fik en partner i form af Anders Saron Dalsgaard, der har arbejdet 16 år for DR.

”Målet er at blive den foretrukne bilportal for nye biler i Europa, også må vi se på resten af verden bagefter.”

Allerede inden den endelige lancering af Letsauto i Danmark slår Allan fast, at de skal være på det svenske marked inden udgangen af 2014! Faktisk vil det blot tage dem en weekend at lave en svensk udgave, da de allerede har alle bildata, men blot mangler en oversættelse af hjemmesiden.

Der er ingen tvivl om, at Allan ved opstarten bliver hård, da der skal kæmpes om hjemmesidetrafik med giganter såsom Bilbasen og BilTorvet, der dog primært har fokus på brugte biler. Partneren Anders har dog arbejdet med IT-strategier og markedsføring i mange år, således han bør være en trumf at have i ærmet.

”Vi vil gå imod strømmen og sige fuck janteloven. Vi har ikke økonomien til at være corporate, men vi har samtidig også et anderledes og innovativt produkt.” afslutter Allan.

Snart vil du også kunne finde Letsauto integreret på bilsektionen.dk.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Fakta om Allan Bo Christiansen
Iværksætter
Uddannelse: Cand.Merc.Sol – I gang med speciale
Alder: 27 år
Bopæl: Frederiksberg