1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW X4 med M Performance motor
0

BMW X4 med M Performance motor

BMW X4 med M Performance motor
0
0

Mød BMW X4 M40i, der er den nye topmodel af X4’eren. M40i-modellen er en såkaldt M Performance model ligesom M135i eksempelvis, og det betyder kort sagt, at BMW har gjort X4’eren sjovere.

Designet skiller sig ikke meget ud fra en X4 med M Sport-pakken, men M40i-modellen vil have en anden farve, 20” M letvægts alufælge og metalfarven på både forkofangeren og sidespejlet. Nårh ja, den dobbelte udstødning, hvor udstødningsrørene sidder i hver sin side afslører også det er en M40i.

Så til hjertet

Hjertet i BMW X4 M40i er en 3-liters turboladet rækkesekser. Det er dermed en forbedret version af motoren, som man også finder i 35i-modellen. Ydelsen er dog hævet til 360 hk og 465 Nm, hvilket er 54 hk og 65 Nm mere end X4 xDrive35i.

Gearkassen er en ottetrins automatisk, der er programmeret til at bruge de ekstra hypper. Bl.a. kan man også bruge Launch Control. Kræfterne sendes til jorden gennem firehjulstrækket, hvor BMW’s M ingeniører har ændret det en smule, så flere af kræfterne ved normal kørsel sendes til baghjulene. M40i’eren har dog også fået en fintuning af undervognen, så den bliver lidt mere sportslig, ligesom M-afdelingen også har forbedret det variable sportsstyretøj.

BMW X4 M40i accelerer fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder, hvilket er 0,6 sekunder hurtigere end xDrive35i. Topfarten er dog 250 km/t i begge modeller.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Mulig M2-motor?

Motorens kodenavn er N55B30T0, hvor T’et står for ”Top”. Flere kilder fortæller, at det højst sandsynligt derfor også vil være denne motor, som vil være at finde i den kommende M2!