1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Grønnere EcoBoost-motor
0

Grønnere EcoBoost-motor

Grønnere EcoBoost-motor
0
0

Fra 2014 vil Ford Focus også blive tilbudt som en ekstremt miljøvenlig model, da en optimeret udgave den 1,0 EcoBoost benzinmotor er undervejs.

Den nye Ford Focus 1,0 bliver den første benzindrevne familiebil i Europa, der udleder under 100 gram CO2 pr. kørt kilometer. Desuden kan den køre 23 km/l, hvilket betyder man samtidig slipper med den absolut laveste ende af afgiftsskalaen på 290 kr. halvårligt. I øjeblikket udleder EcoBoost-standardversionen med 100 heste i Focus 109 gram CO2 pr. kørt kilometer, hvorfor det er en væsentlig forbedring med 99 g/km fra 2014.

EcoBoost-motoren har stadig 100 heste, men er optimeret med en række af Fords ECOnetic-teknologier, hvilket inkluderer specialudviklede lavfriktionsdæk, mere aerodynamisk udformning af undervogn og optimeret gearkasse med henblik på mere brændstoføkonomisk kørsel. Desuden finder man også Start/stop, et bremsesystem som genoplader batterierne og en kølergrill, der åbner og lukker automatisk for at optimere luftstrømmene under kørsel.

”For blot et par år siden var det nærmest utænkeligt, at en benzinbil i den mindre mellemklasse ville være i stand til at bryde barrieren på 100 gram udledt CO2 pr. kørt kilometer”, siger udviklingschef i Ford Europa Barb Samardzich. Men sådan er det med den lille EcoBoost-motor; Den har det med at vende virkeligheden fuldstændig på hovedet.

Ford har allerede tidligere fået kåret den lille EcoBoost-motor til International Engine of the Year i både 2012 og 2013, men nu bliver den endnu grønnere.