1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Grønt lys til Maserati Alfieri
0

Grønt lys til Maserati Alfieri

Grønt lys til Maserati Alfieri
0
0

Maserati har sammen med andre fremtidsplaner afsløret, at konceptbilen Maserati Alfieri vil få debut i 2016.

Alfieri, der fik debut på Geneve Motor Show vil blive lanceret i konceptform næste år igen, kort efterfulgt af en cabrioletudgave i 2017. En erstatning for den nuværende Granturismo vil blive præsenteret i 2018.

Under huden på Maseratis nye Jaguar F-Type rival vil være en adapteret udgave af platformen der danner basis for Maseratis Ghibli samt Quattroporte. Konceptudgaven var baseret på den nuværende Granturismo.

Maserati har bekræftet at indstigningsudgaven af den baghjulstrukne Alfieri vil blive drevet af en 410-hestes turboladet 3.0-liters V6 motor, mens topmodellerne vil være firhjulstrukne og udstyret med henholdsvis 450 og 520 hestekræfter. Motorprogrammet vil være identisk for coupé og cabrioletudgaverne og priserne forventes at starte fra omkring 1.5 millioner kroner.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Manglen på en V8 motor i Alfieri-programmet efterlader plads til en helt ny Granturismo i 2018, da fabrikantens topmodel vil få kræfter fra en turboladet 3.8-liters V8 der vil præstere i omegnen af 560 heste.

Den nye Granturismo vil også blive baseret på Ghibli/Quattroporte-platformen og forventes at udelukkende blive tilbudt med baghjulstræk.

Der er endnu ingen udløbsdato på den nuværende Grancabrio i Maseratis fem-års plan og det må forventes at en lancering af en sådan bil først befinder sig omkring udgangen af årtiet, såfremt Maserati beslutter at Alfieri cabriolet ikke er nok til at dække segmentet.

I den mere umiddelbare fremtid finder vi en ny SUV ved navn Levante. Den vil blive lanceret i 2015 og vil blive tilbudt udelukkende med baghjulstræk med V6 benzin og dieselmotorer samt en 560-hestes V8 topmodel, der skal tage kampen op mod Porsche Cayenne Turbo.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Inden 2018 vil Maserati også have udvidet Ghibli og Quattroportoe-programmet med flere motorvarianter. Flere biler vil dele en V6 benzin med 350 heste i basal baghjulstrukken form og en mere potent 450-hestes udgave med enten bag- eller firehjulstræk.

En V8 benzin med 560 heste vil blive tilbudt med firehjulstræk i begge biler. På V6 dieselsiden vil begge blive tilbudt med en 250-hestes og 280-hestes enhed med baghjulstræk og i Quattroporte en 340-heste udgave med firehjulstræk.

Idéen med alle disse nye modeller er at øge Maseratis salg fra 15,000 enheder sidste år til 75,000 enheder i 2018. Med denne række produkter og drivlinjer håber Maserati er dække 100 % af luksussegmentet i 2018 – sammenholdt med 50 % i 2013.