1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Jubilæum: Porsche 911 GT3 med manuel gearkasse udsolgt
0

Jubilæum: Porsche 911 GT3 med manuel gearkasse udsolgt

Jubilæum: Porsche 911 GT3 med manuel gearkasse udsolgt
0
0

Egentlig er filosofien hos Stuttgart-baserede Porsche jo egentlig, at man ikke længere kan finde manuelle gearkasser i deres modeller. Det er derimod dobbeltkoblingsgearkassen PDK, der hitter hos Porsche, men enkelte kunder og kendere efterspørger til tider stadig de gamle og klassiske manuelle gearkasser. Til deres held lyder rygterne for tiden, at der bliver bygget en 911 i en udgave af begrænset antal med manuel gearkasse.

Og det er netop for at fejre et jubilæum. Tilbage i år 1967 byggede Porsche nemlig en skrabet udgave af den klassiske 911, og den hed 911R. Det var altså en letvægtskæmper, hvis formål var at gøre alt det, en 911 kunne, men meget meget hurtigere. Og selvfølgelig var det med en manuel gearkasse. Om to år er det 50 år siden, og rygterne går som sagt på, at Porsche bygger en jubilæumsmodel hertil.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Motoren kommer fra den nuværende Porsche 911 GT3, der pakker 475 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 440 Nm ved 6.250 o/min. Med sin hækmotor på 3.799 kubik er man altså også sikret en vanvittig hurtig acceleration fra 0-100 km/t, der er overstået på blot 3,4 sekunder. 0-160 km/t er sikret på 7,5 sekunder på grundet af sit innovative baghjulstræk, 7-trins PDK-gearkasse og en egenvægt på 1.430 kg.

Men PDK-gearkassen kommer du til at kigge langt efter i den nye jubilæumsmodel. For at gå ”back to basic” forventes den nemlig at komme med en manuel gearkasse for at mindes den originale model. Og netop det med at mindes den originale model betyder meget for Porsche, så planen er også, at hækspoileren skal jævnes fuldstændig med bagklappen. Den vil få smallere dæk ligeledes, og så bør den også veje væsentligt mindre end de 1.430 kg.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Hvis vores informationer stemmer overens, lanceres den nye jubilæumsmodel – formentlig kaldet 911R – allerede på nettet i løbet af de kommende uger forud for en officiel debut på Los Angeles motorshow i næste måned. Men lad os skuffe dig en smule – rygterne går nemlig ligeledes på, at modellerne allerede er udsolgt.

En almindelig Porsche 911 GT3 koster fra kr. 2.949.059 inkl. moms og afgifter.