1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Koreansk elbil er Årets Bil i Europa 2022
0

Koreansk elbil er Årets Bil i Europa 2022

Koreansk elbil er Årets Bil i Europa 2022
0
0

Kia EV6 løb mandag aften med titlen ‘Car of the Year 2022’. Den koreanske elbil vandt i et finalefelt, hvor seks af syv biler var rene elbiler.

Kia EV6 er Car of the Year 2022. Det er første gang, at den koreanske bilproducent vinder den prestigefyldte titel, der blev uddelt mandag aften.

Normalt sker kåringen i forbindelse med åbningen af den store biludstilling i Genève i Schweiz, men på grund af Covid-19 er den igen i år aflyst, hvorfor kåringen skete ved en online-præsentation.

Det er 59. gang, at en jury af europæiske biljournalister kårer ’Car of the Year’. FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er eneste danske jurymedlem. Han er godt tilfreds med årets kåring:

”Kia EV6 er en flot repræsentant for det niveau, elbiler har nået i 2022, og bilen er derfor en værdig vinder. Kia EV6 har da også allerede formået at blive en efterspurgt bil i Danmark, hvor bilkøbere i øjeblikket må imødese lange ventetider på den populære elbil,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Søren W. Rasmussen havde selv Hyundai Ioniq 5 som sin favorit. Den elektriske søsterbil til Kia EV6 blev i november kåret til Årets Bil i Danmark 2022. Når han ikke gav Kia EV6 topkarakter, skyldes det, at han ikke ville bringe begge søsterbiler til tops, og i den kamp var det altså Hyundai Ioniq 5, der trak det længste strå hos ham.

At Car of the Year 2022 blev en elbil lå I kortene. Seks af finalefeltets syv biler var rene elbiler. Kun Peugeot 308 fås, udover i el- og plugin-hybrid-udgave, også som benzin- og dieselbil.

”De elektriske biler er hastigt på vej ud på vejene, og Car of the Year-kåringen viser tydeligt, at det er en udvikling, der kommer til at ske med forstærket fart i de kommende år. Jeg kan ikke forestille mig, at en benzinbil nogensinde igen kan blive Car of the Year,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Det er normalt 61 biljournalister fra Europa samt Tyrkiet og Rusland, der stemmer om Car of the Year. Grundet Ruslands invasion af Ukraine har organisationen bag Car of the Year imidlertid valgt ikke at tælle de russiske jurymedlemmers stemmer med i år.

Sådan fordelte pointene sig:

  • Kia EV6: 279
  • Renault Megane E-Tech: 265
  • Hyundai Ioniq 5: 261
  • Peugeot 308: 191
  • Skoda Enyaq:185
  • Mustang Mach-E: 150
  • Cupra Born: 144