1. Home
  2. Baggrund
  3. Maksimer profitten, når du sælger bil
0

Maksimer profitten, når du sælger bil

Maksimer profitten, når du sælger bil
0
0
Sponsoreret indhold

Det er dyrt, at være bilejer i Danmark. Derfor giver det rigtig god mening, at sikre sig selv den størst mulige profit, når bilen skal sælges. Vi kigger her på nogle af de afgørende punkter.

Undgå rygning i bilen

Ca. 20 % af den voksne danske befolkning ryger. Det er ganske vist det laveste antal i mange år, men hvis ikke du selv har haft held med et rygestop, er der stor chance for, at det kan lugtes i din bil. Et rygestop er ikke bare godt for dit helbred og din daglige økonomi, men kan også sikre dig en højere pris, når du skal sælge din bil. Selvom du måske ikke ryger i bilen, sætter røgen sig i dit tøj, dit hår og dine fingre, og dermed også i bilens interiør. Et hurtigt overslag hos en bilforhandler viser, at du ca. kan få 5-10.000 mere for bilen, hvis du undlader at ryge i den.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Hvis ikke du har mod på – eller lyst til – at påbegynde et rygestop, er det naturligvis helt og holdent din egen sag, men det kunne måske være en idé at supplere tobakken med et eller flere nikotinprodukter som f.eks. nikotintyggegummi, nikotinplastre eller andre rygestopprodukter, der giver dig den nikotin, du har brug for, men som ikke lugter.

Overhold dine servicebesøg

Selvom garantien på din bil måske er udløbet, er det stadig en rigtig god idé, at overholde diverse services og få udfyldt servicebogen hos mekanikeren. En bil der har overholdt alle service, er langt lettere at sælge end en tilsvarende, der ikke har været en tur på liften medmindre noget har været galt. Servicebogen er et rigtig stærkt salgsargument, men det kræver den er udfyldt og overholdt. Det er ligeledes en rigtig god idé, at gemme samtlige fakturaer fra mekanikeren, så du kan vise den kommende ejer præcis hvad der er blevet lavet på bilen.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Små biler skal være godt udstyret

I det sekund slutsedlen underskrives og du triller din spritnye bil ud fra forhandleren, har den allerede mistet værdi. Det er utroligt, men ikke desto mindre sandt. I Danmark er vi mange, der – på grund af høje afgifter – vælger de helt små biler som VW Up!, Skoda Citigo, Toyota Aygo o.lign. Markedet bugner af denne type biler, og du er i skarp konkurrence, når bilen skal sælges igen. Derfor er det en god idé ikke at gå ned på udstyr, hvis du køber en ny minibil. Du får aldrig det samme for bilen, som du selv har givet, men med udstyret i orden, kan du sælge bilen dyrere og faktisk også hurtigere, da det er de færreste, der ikke gerne vil have sædevarme, fjernbetjent centrallås, GPS og soltag, som i mange små biler er ekstraudstyr.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Tag ordentlige billeder

Hvis du sælger din bil som privat, er det rigtig vigtigt at tage ordentlige billeder. Se på hvordan de professionelle forhandlere tager billeder og gør dig umage med at gøre dem kunsten efter. Jo flere gode billeder du har, desto lettere er det, at sælge bilen.

Der findes rigtige mange gode råd i forhold til bilsalg. Her har du en lille håndfuld, der er et rigtig godt sted at starte, når du skal sælge din bil.