1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes klar med Panamera-konkurrent

Mercedes klar med Panamera-konkurrent

Mercedes klar med Panamera-konkurrent
0
0

Mercedes har stiltiende kigget på, mens Porsche i det seneste årti har tjent styrtende med penge på deres tidligere øjebæ Panamera (som nu endelig blevet rigtig pæn. Tak, Porsche). Motormæssigt har der været flere tyske konkurrenter (AMG-modeller, RS-bilene, M-serien), men den lange coupéform har de nogenlunde haft eneret på, hvis man ser bort fra den hundedyre Aston Martin Rapide, som da heller ikke blev den store succes.

Men nu svarer Mercedes igen med deres nye GT-serie. Som den første model i GT-serien skal Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé forene sportsvognspræstationer med elegant hverdagsduelighed. Mercede-AMG GT 4-dørs 63 4MATIC+ og Mercedes-AMG GT 4-dørs 63 S 4MATIC+ kan nu bestilles i Danmark med levering til efteråret til priser fra 2.920.400 kr.

Mercedes kalder selv deres AMG GT 4-dørs coupé for en fuldblodssportsvogn, og den er da også udviklet af Mercedes-AMG.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

Op til 639 hk

Den mindste V8-udgave bliver Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 med 585 hk, mens topudgaven Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 S 4MATIC+ leverer hele 639 hk og et brutalt moment på 900 Nm.

Det rækker til en 0-100-tid på imponerende 3,2 sekunder, mens speedometernålen først stopper ved 315 km/t. De mange kræfter sendes ud til alle fire hjul igennem det nyudviklede, dynamiske firehjulstræk 4MATIC+, som fordeler kræfterne mellem for- og baghjul variabelt.

De imponerende præstationer til trods er Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé også praktisk uden for racerbanen. AMG sportssæder er standardudstyr for alle i bilen, og det er desuden muligt at vælge de eksklusive First-Class bagsæder, som kendes fra S-Klassen. Skal der også være plads til svigermor, er det muligt at vælge bagsæderækken med tre siddepladser.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Andet standardudstyr omfatter Widescreen Cockpit, Burmester surround sound, Ambiente kabinebelysning i 64 farver og de intelligente MULTIBEAM LED forlygter, som får nat til at føles som dag. Fra rattet kan man booste selvtilliden eller vække sovende babyer, hvis man justerer lydniveauet på AMG Performance udstødningssystemet der kan styres efter førerens ønske via de digitale knapper, som også bruges til at vælge køreprogram.

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ ser ud som om den har alt i hele verden i udstyr. Vi tror dog ikke, at der følger en butler med. Tror.

Flere modeller på vej.

På et tidspunkt kommer der også nogle mindre voldsomme AMG-modeller, hvis en sådan ting findes. Det bliver muligt at vælge Mercedes-AMG GT 4-dørs coupe 43 og Mercedes-AMG GT 4-dørs coupe 53, som begge er udstyret med den nyudviklede rækkesekser på tre liter og leverer henholdsvis 367 hk og 435 hk. Begge modeller er ligeledes udviklet af Mercedes-AMG og er derudover udstyret med 48-voltssystemet EQ Boost, som ved hjælp af genanvendt bremseenergi leverer op til ekstra 22 hk og 250 Nm over korte perioder.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 fås fra 2.920.400 kr., og Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 S fås fra 3.206.000 kr. Begge modeller kan bestilles nu med levering i efteråret 2018.