1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nu er Tesla 3 klar til bestilling

Nu er Tesla 3 klar til bestilling

0
0

Priserne på Tesla er endelig klar, og i løbet af foråret starter også levering til de første kunder i Danmark – godt halvandet år efter USAs købere fik de første leveret

Det er en smule paradoksalt at skrive en bil, der reelt har halvandet år på bagen, at den er ny. Men ikke desto mindre er det tilfældet med den Tesla 3, som vi om lidt får at se i Danmark (og Europa) for første gang.

Dermed kan det blive et interessant år for nogle af de danskere, som den 31. marts benyttede sig af muligheden for forudbestille biler. Og det var altså den 31. marts 2016.

Men reservationerne gælder fortsat, men før nu er Tesla altså klar til at levere til Europa, ligesom priserne også først er blevet klar nu. Tesla kommer til at koste fra 454.500 kr.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

Vild og vildere

Tesla 3 bliver i Danmark leveret i to udgaver. Den normale udgave samt Performance-udgaven, hvor præstationerne er i fokus. Begge leveres med firehjulstræk og to uafhængige motorer. I modsætning til traditionelle firehjulstræksystemer, styrer disse to motorer digitalt drejningsmomentet for for- og baghjul, og det skal sikre bedre kontrol med bilen. De to motorer og en stor batteripakke betyder også, begge udgaver har lang rækkevidde og bemærkelsesværdige præstationer. I den billige udgave får man en rækkevidde på 560 km., en topfart på 233 km/t samt 0-100 km/t på 4,8 sek. Det er som regel rigeligt til de fleste, men naturligvis får Tesla også som en rigtig hurtig bil. Den har en topfart på 250 km/t og flyver fra 0-100 på 3,5 sekunder. Her er rækkevidden 530 km og prisen er 538.900 kr.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Endelig tid

Interiøret er præget af læder og den 15 tommer store touchskærm, som er hjertet i kabinen. Herfra er der adgang til samtlige bilens funktioner, og det inkluderer knapper til at åbne handskerummet, indstilling af bilen og betjening af radio, motorydelse og alt det andet. Tesla siger selv, at der er plads til fem voksne i bilen, og de nævner også deres eget opladenetværk, hvor der er mulighed for hurtigopladning.

Det giver blandt andet mulighed for at man på 30 min. lader hvad der svarer til 270 km på bilen ved enhver Supercharger-station.

Selv om det er knap tre år siden at det blev muligt at bestille bilen, og at den første bil er blevet leveret til de første amerikanere i slutningen af juli 2017, så er det med at slå til nu, hvis du er interesseret i bilen. Lige nu fremgår det nemlig af den danske Tesla-hjemmeside, at du kan få din Tesla leveret i marts, hvis du bestiller nu. Og selv om det altså ikke længere er en helt ny bil, så virker prisen fortsat meget konkurrencedygtig på grund af bilen præstationer og teknologi, som er blandt de mest avancerede i verden.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Hvis du er interesseret i få Tesla med deres avancerede autopilot, så koster det i øvrigt 41.900 kr. ekstra.