1. Home
  2. Baggrund
  3. Nu klapper fælden også om BMW
19

Nu klapper fælden også om BMW

Nu klapper fælden også om BMW
0
19

Volkswagen har haft det svært, efter det kom frem, at de har fusket med udledningstallene. Muligvis skal den store tyske bilproducent betale over 100 milliarder kroner i bøde til det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur EPA. Nu går rygtet, at BMW også har fusket.

Det tyske bilmagasin Auto Bild har her til morgen skrevet, af BMW-modellen X3 xDrive 20d forurener 11 gang mere end det tilladte! Dermed tyder alt nu på, at Volkswagen langtfra har været de eneste, som har prøvet at omgås reglerne.

Artiklen i Auto Bild har betydet, at BMW-aktien er faldet brat, og faktisk er handlen med aktien blevet midlertidigt suspenderet. Aktien nåede at falde med helt op til 9,3% ift. gårdagens niveau, før den begyndte at rette sig op.

Iflg. Testes foretaget af ICCT (International Council on Clean Transportation) har den angivne model med en 2-liters firecylindret dieselmotor altså udledt flere af de miljøfarlige NOx-gasser end lovet. Faktisk fortæller Auto Bild, at BMW-modellens NOx-gasser er endnu værre end hos Volkswagen, og dermed er BMW-modellens udledningsniveau også langt over det tilladte.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Peter Mock fra ICCT udtaler:

”Alle målte data tyder på, at dette ikke er et specifikt VW-problem,”

BMW selv har dog afvist, at man har brugt en software som Volkswagen til at snyde med udledningen.

“There is no function to recognize emissions testing cycles at BMW,”

“All emissions systems remain active outside the testing cycles.”

Læs den tyske artikel i Auto Bild her: http://www.bild.de/geld/wirtschaft/abgas-normen/auto-bild-exklusiv-autobauer-ueberschreitet-werte-42700884.bild.html.